Το συγκεκριμένο τμήμα γραμμής στη Σίνδο όπως και 80% του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη διαθέτει εγκατεστημένο και λειτουργικό σύστημα τηλεδιοίκησης, αναφέρει
Ο ΟΣΕ διαψεύδει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο τρένο μπήκε σε λάθος γραμμή στη Λάρισα, αλλά στέλνει και μήνυμα στη Hellenic Train για «έλλειψη ενημέρωσης προς τους επιβάτες».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ – Σιδηρόδρομοι Ελλάδας δηλώνει κατηγορηματικά: «Καμία αμαξοστοιχία δεν μπήκε σε λάθος γραμμή. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ψευδές».
Και συνεχίζει: «Υπενθυμίζουμε ωστόσο στην Hellenic Train και στη μητρική της εταιρεία Ferrovie dello Stato ότι, όπως η ίδια η εταιρεία γνωρίζει, βάσει του ευρωπαϊκού πλαισίου και του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, στις περιπτώσεις ελεγχόμενης χάραξης για αλλαγή τροχιάς ή ελεγχόμενης παλινδρόμησης, το προσωπικό της αμαξοστοιχίας οφείλει να ενημερώνει έγκαιρα και μετ’ επιτάσεως τους επιβάτες για την αλλαγή πορείας.
»Η έλλειψη ενημέρωσης, όπως και η λάθος ενημέρωση, όπως καταγγέλλει επιβάτης του προαστιακού Θεσσαλονίκης, είναι απαράδεκτη και πλήττει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού και της κοινωνίας».
«Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα γραμμής στη Σίνδο όπως και 80% του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη διαθέτει εγκατεστημένο και λειτουργικό σύστημα τηλεδιοίκησης», τονίζεται στην ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρασνοντάρ μετά από ουκρανική επίθεση με drones
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Αυγούστου
- CNN: Ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ, Νταν Κέιν, αναζητά «έξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Συμφωνία προ των πυλών Ιράν – Ομάν, έτοιμες οι ΗΠΑ να άρουν τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών
- Ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο: «Στημένη προβοκάτσια» η υπόθεση με το drone στη Λειψία
- Πάνω από 56.000 ταξιδιώτες αναχωρούν το Σάββατο (8/8) από τα λιμάνια της Αττικής
- Άγκυρα κατά Αθήνας για το χωροταξικό του τουρισμού: «Μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο»!
- ΗΠΑ προς Ουκρανία: «Μην χτυπάτε δεξαμενόπλοια και κρίσιμες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Μαύρη Θάλασσα»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









