Γι΄ αυτά δεν μιλάει κανείς, γιατί αν μιλήσει δεν θα έχει που να κρυφτεί και που να κρύψει την ανεπάρκεια του. Μετά λοιπόν την… υπόμνηση ότι ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πληροφορήθηκε τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, καθ΄οδόν από τη Σενεγάλη προς το Πράσινο Ακρωτήρι, όντας σίγουρος ότι το Κρεμλίνο δεν θα υλοποιούσε τα σχέδια του, σήμερα επανέρχεται στο φως μια ακόμη «φωτεινή» ως προς την διορατικότητα πτυχή της ελληνικής διπλωματίας.
Τον Ιανουάριο του 2020, λοιπόν, στο περιθώριο του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ στο Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον αποκαλούμενο «μεταβατικό πρωθυπουργό» της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, λέγοντας του το εξής απίθανο: «Το να σας υποστηρίξουμε ήταν η πρώτη απόφαση που λάβαμε στον τομέα της εξωτερικής μας πολιτικής». Δηλαδή, η νέα τότε κυβέρνηση του δεν είχε άλλα ζητήματα να αντιμετωπίσει στην εξωτερική της ατζέντα παρά να ασχοληθεί με τον καημό της Βενεζουέλας. Ο δε Γκουαϊδό είχε χάσει νωρίτερα τις εκλογές από τον Μαδούρο, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα το οποίο ωστόσο δεν αμφισβήτησε τη μεγάλη πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινότητας.
Έτσι, μετά την αλλαγή κυβέρνησης στις ΗΠΑ και την «εκπαραθύρωση» του βασικού του συμμάχου, Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μαδούρο επανήλθε ως συνομιλητής της Δύσης, ανέκτησε τον έλεγχο του κοινοβουλίου και ο Γκουαϊδό τέθηκε στο περιθώριο από όπου δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Πλέον ο Μπάιντεν συνομιλεί επισήμως με τον Μαδούρο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των ΗΠΑ, ένεκα του εμπάργκο που επέβαλαν οι Αμερικανοί στο Ρωσικό πετρέλαιο, με συνέπεια η ελληνική πλευρά να είναι εκτεθειμένη και προς την Ουάσιγκτον και προς τη Μόσχα!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπ. Μεταφορών: Τοποθετούνται απινιδωτές στους σταθμούς μετρό της Αθήνας με χορηγία Μασούτη
- Ρωσία: Παρατείνει την απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ξεχώρισε η ανάκαμψη του γαλλικού CAC 40
- Σαουδική Αραβία: Θέλει να γίνει ο 3ος μεγαλύτερος πάροχος τεχνητής νοημοσύνης μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα
- Τουρκία: Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων της Aselsan για νέα αμυντική ερευνητική βάση
- Motor Oil: Βουτιά 54,86% στα καθαρά κέρδη με 163,4 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Μινεσότα: Τρεις νεκροί και 20 τραυματίες
- Αμαλιάδα: Πυρκαγιά σε δύο μέτωπα στην περιοχή Καλύβια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις