Ο ΟΤΕ είναι μια κομβικής σημασίας εταιρία στην Ελλάδα που στηρίζει την εθνική οικονομία και αποτελεί μια από τις πιο δεικτοβαρείς μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου. Ο ΟΤΕ απεικονίζει την δυναμική της εθνικής οικονομίας και έχοντας ειδικό βάρος στις τηλεπικοινωνίες καθορίζει και τις εξελίξεις στον κλάδο.
Το τελευταίο διάστημα έχουν πυκνώσει οι φήμες για τα σχέδια της Deutsche Telecom που είναι ο βασικός μέτοχος με 50,9%.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Οι φήμες για την δημόσια πρόταση κάνουν λόγο για τιμή στα 19 ευρώ από 14,5 ευρώ της τρέχουσας περιόδου.
Επίσης φήμες θέλουν τον ΟΤΕ να σχεδιάζει μεγάλη κίνηση ή πιο σωστά η Deutsche Telecom.
_x000D_
Θυμίζουμε ότι στο ΟΤΕ συμμετέχουν η Deutsche Telecom με 50,9%, ο ΕΦΚΑ με 6,1%, το ελληνικό δημόσιο 1,1% και σε διασπορά βρίσκεται το 40,8% ενώ οι ίδιες μετοχές ανέρχονται στο 1,1%.
_x000D_
Ο ΟΤΕ διαθέτει 433,6 εκατ. μετοχές και η συνολική κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 6,3 δισ. ευρώκ οπότε εάν υπάρχει όντως ενδιαφέρον από αμερικανικό fund για το 30% ισοδυναμεί με 1,9 με 2 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές και χωρίς premium.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Real Consulting: Κάτω από το 5% το ποσοστό του Σπύρου Παμπουκίδη μέσω Blue Ventures
- Αθανασίου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν υπήρξε καμία παράνομη πράξη, ζήτησα αποκατάσταση αδικίας σε αγρότισσα
- Τραμπ: Με λίγο παραπάνω χρόνο οι ΗΠΑ μπορούμε να ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ
- Φρουροί της Επανάστασης: Καταρρίψαμε F-35, οι Αμερικανοί αναζητούν τον πιλότο
- REAL CONSULTING Α.Ε. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί ενώπιον του δικαστηρίου
- Bureau Veritas: Εστίαση σε βιωσιμότητα και «πράσινες» πρακτικές στα HELEXPO Dialogues
- DW: Πόσο «πληγωμένο» είναι τελικά το Ιράν;
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








