Με βελτιωμένη βαθμολογία ο ΟΤΕ περιλαμβάνεται για 14η συνεχή χρονιά στη διεθνή σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good για τις ισχυρές επιδόσεις του σε θέματα ESG. Είναι η μόνη εταιρεία τηλεπικοινωνιών από την Ελλάδα και ανάμεσα σε 40 εταιρείες του κλάδου από 23 χώρες, που περιλαμβάνεται στο δείκτη FTSE4Good Emerging Index, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Συνολικά ο δείκτης περιλαμβάνει 567 εταιρείες.
_x000D_
Όπως επιβεβαίωσε η FTSE Russell, ύστερα από ανεξάρτητη αξιολόγηση σύμφωνα με τα κριτήρια FTSE4Good, ο OΤΕ πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να συμπεριληφθεί στη σειρά δεικτών που αξιολογούν και παρακολουθούν αναλυτικά την απόδοση εισηγμένων εταιρειών σχετικά με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα διακυβέρνησης. Η σειρά δεικτών FTSE4Good αποτελεί ένα εργαλείο για τους επενδυτές που επιθυμούν να ευθυγραμμίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με τις αξίες τους ή επιδιώκουν να επενδύσουν σε εταιρείες με βάση τη διαχείριση των κινδύνων ESG και την επίδειξη κορυφαίων πρακτικών διαχείρισης.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Σχετικά με την παραμονή του OΤΕ στο δείκτη FTSE4Good, ο Ευρίκος Σαρσέντης, Διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων και Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου OΤΕ, δήλωσε σχετικά: «Ο FTSE4Good είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, που συμβάλλει στις επιλογές των επενδυτών για να πραγματοποιούν κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. Ο OΤΕ έχοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της επιχειρηματικής του στρατηγικής και λειτουργίας κατορθώνει να βρίσκεται ανάμεσα σε εταιρείες που πληρούν συγκεκριμένα ESG κριτήρια και να προσελκύει το ενδιαφέρον».
_x000D_
O OTE συνολικά ανταποκρίνεται σε αξιολογήσεις αναλυτών και συμμετέχει σε σειρά δεικτών βιώσιμης ανάπτυξης, όπως: FTSE4Good, Best Emerging Market Performers Ranking by VIGEO-EIRIS, δείκτης ΑΤΗΕΧ ESG, “Prime” Corporate ESG Performance από ISS-ESG, MSCI ESG Research, κατηγορία «Leadership Α/Α-» στο CDP για θέματα Κλιματικής Αλλαγής και στο δείκτη 2022 Bloomberg LP Gender-Equality Index (GEI).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Trump Media: Καθαρές ζημίες 54,8 εκατ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο
- Βοιωτία: Εντοπίστηκε απανθρακωμένος άνδρας, δεμένος με χειροπέδες μέσα σε αυτοκίνητο
- Euronext: Αναθεωρεί στο 50% +1 μετοχή το ελάχιστο όριο της Δημόσιας Πρότασης για την ΕΧΑΕ
- Κομισιόν: Χορήγησε πάνω από 358 εκατ. ευρώ σε 132 νέα έργα καθαρής μετάβασης
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 12,5% από Rightmove
- Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου Θεσσαλονίκης – Σκοπίων
- Υπεγράφη η Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας ΗΠΑ – Ελλάδας – Στο επίκεντρο εφοδιαστική αλυσίδα και AI
- ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το σχέδιο διάσπασης και η μεταφορά της έδρας στο Λουξεμβούργο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








