Για να προστατέψουν λένε οι Ουκρανοί τις κοινότητες που διαμένουν στα σύνορα από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς του εχθρού
Η Ουκρανία θέλει να δημιουργήσει μια «ουδέτερη ζώνη» στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, όπου οι στρατιωτικές της δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στις 6 Αυγούστου, με στόχο να προστατευθούν οι κάτοικοι της μεθορίου από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε Ουκρανός υπουργός.
«Η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης στην περιοχή του Κουρσκ είναι ένα μέτρο που έχει ως στόχο να προστατευθούν οι μεθοριακές κοινότητες από τους καθημερινούς βομβαρδισμούς του εχθρού» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram.
«Οι κάτοικοι των κοινοτήτων που βρίσκονται στη ζώνη της αμυντικής επιχείρησης εγκαταλείφθηκαν από τη Ρωσία» και στερούνται «και τα πιο στοιχειώδη αγαθά» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Κλιμένκο, είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για να τους παρασχεθούν τρόφιμα, πόσιμο νερό, φάρμακα και άλλα προϊόντα υγιεινής.
Σχεδόν ταυτόχρονα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ ανακοίνωσε το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων στην περιοχή αυτή απ’ όπου δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έφυγαν για να γλιτώσουν. «Οι στρατιωτικές δυνάμεις μας προβλέπουν (…) να ανοίξουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την απομάκρυνση των αμάχων, τόσο προς τη Ρωσία όσο και προς την Ουκρανία», ανέφερε.
Από τις 6 Αυγούστου, οι ουκρανικές δυνάμεις διείσδυσαν στο Κουρσκ και κατέλαβαν εδάφη στη μεθόριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διείσδυση ξένου στρατού στο ρωσικό έδαφος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από την πλευρά του, ο ρωσικός στρατός ανακοινώνει σχεδόν καθημερινά ότι οι ουκρανικές απόπειρες διείσδυσης απέτυχαν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τις δυνάμεις του να «εκδιώξουν» τους Ουκρανούς από το ρωσικό έδαφος.
Λόγω των μαχών έχουν φύγει από την περιοχή δεκάδες χιλιάδες άμαχοι και από τις δύο πλευρές των συνόρων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Οι ΗΠΑ εξαντλούν τα αποθέματα πυραύλων ακριβείας στον πόλεμο με το Ιράν
- Πρωτοφανή ρεκόρ ζέστης και λειψυδρίας σαρώνουν τη Γαλλία
- Στο κόκκινο Αττική, Εύβοια και Ανατολικό Αιγαίο με κατηγορία κινδύνου 4 για πυρκαγιά την Τετάρτη
- Toyota: Επαναγορά ιδίων μετοχών 6,3 δισ. δολαρίων με ώθηση από το αδύναμο γιεν
- Ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ιαπωνικού γεν
- Οι «καλοκαιρινές» τιμές καυσίμων στα νησιά: Πού πληρώνεις έως και 25 λεπτά παραπάνω το λίτρο
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Ψηφιακά μέσω της ΑΑΔΕ και της εφαρμογής myAGRO οι δηλώσεις ΟΣΔΕ 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








