Το φιλορωσικό και ευρωσκεπτικιστικό πολιτικό κόμμα «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή», που υποστηρίζεται ανοιχτά από τη Μόσχα, απαγορεύτηκε επίσημα στην Ουκρανία καθώς «υπονομεύει την κυριαρχία της χώρας», ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα.
Το δικαστήριο απαγόρευσε τη δράση του κόμματος «Πλατφόρμα Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή», ανέφερε ο Μαλιούσκα σε ανάρτησή του στο Facebook, προσθέτοντας ότι η ουκρανική δικαιοσύνη «αποφάσισε να μεταβιβάσει όλη την περιουσία, τα κεφάλαια και άλλα περιουσιακά στοιχεία του εν λόγω κόμματος στο κράτος».
Η απόφαση ήταν αναμενόμενη, καθώς μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής είχε απαγορεύσει τη δράση του κόμματος ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με διάταγμα στις 14 Μαρτίου.
Η απόφαση, δήλωσε ο υπουργός, «ισχύει επίσης για τις περιφερειακές και τοπικές οργανώσεις του, καθώς και για τις άλλες διαρθρωτικές οντότητές του».
Η «Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή» ιδρύθηκε το 2018 από τον Βίκτορ Μεντβεντσούκ, έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ουκρανίας που πρόσκειται στον Βλαντίμιρ Πούτιν, και είχε 30 βουλευτές στο ουκρανικό κοινοβούλιο πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Ο Μεντβεντσούκ, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «κουμπάρο του Πούτιν», συνελήφθη τον Απρίλιο επειδή προσπάθησε να διαφύγει από τη χώρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.
Από την απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το ουκρανικό δικαστήριο επηρεάζονται συνολικά «δέκα φιλορωσικά πολιτικά κόμματα, των οποίων οι δραστηριότητες αποσκοπούν στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Ουκρανίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








