Η υπουργός Τουρισμού διαφωνεί κάθετα με τη συνάδελφό της στην ίδια κυβέρνηση
Σε πλήρη διαφωνία βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού με την συνάδελφό της υπουργό Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο θέμα της ποσόστωσης στη μουσική. Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο συνέδριο «Greece Talks» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ήταν κάθετη και δήλωσε «θεωρούμε ότι είναι μια ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά».
Υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις ειδικά στον κλάδο των ξενοδοχείων για την ποσόστωση του ελληνικού ρεπερτορίου σε δημόσιους χώρους.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη ανέφερε στις δηλώσεις της για το νομοσχέδιο ότι έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ η ίδια πρόσθεσε: «Θα πρέπει να στηριχθεί το ελληνικό ρεπερτόριο, αλλά όχι με ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη αγορά».
«Πρόκειται για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά. Είμαστε υπέρ της στήριξης των καλλιτεχνών αλλά όχι με αυτό τον τρόπο», είπε. «Κανείς στον χώρο του τουρισμού δεν λέει ότι δεν πρέπει να αποδίδονται τα πνευματικά δικαιώματα. Έρχεται τώρα μία ρύθμιση που δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται από τους χρήστες και τους δημιουργούς και θεωρούμε ότι είναι μία ανεπίτρεπτη παρέμβαση στην αγορά».
Τέλος, ανέφερε ότι δεν είχε καν προηγηθεί διαβούλευση με τους ξενοδόχους και τους φορείς του τουρισμού για το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητά του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΥ: Η οικονομική ανεξαρτησία βασικός στόχος για το 87% των νέων παγκοσμίως
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Saudi Aramco: Στα 24,5 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη το β’ τρίμηνο
- Hugo Boss: Ανοδος 15% στα κέρδη στα 81 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο
- Νέα HR Director στην Doppler Lifts η Σοφία Γκόσιου
- Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της FlexFin
- Ο Λάτσης αγόρασε μέρος των μετοχών της Lamda Development που πούλησαν Ελένη και Βασίλης Κάτσος και Π. Γερμανός (Olympia Group)
- Νέα εξέλιξη: Η Λιβύη υπέγραψε μνημόνιο με την ExxonMobil για έρευνες σε 4 οικόπεδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις