Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν από το σπίτι τους τηλεκπαίδευση, εφόσον το σχολείο είναι κλειστό
Μπορεί τα δημόσια σχολεία να μην δέχονται σήμερα τους μαθητές για να κάνουν δια ζώσης μάθημα και το υπουργείο Παιδείας να λέει ότι τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλε-εκπαίδευσης, όμως οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν από το σπίτι τους τηλεκπαίδευση, εφόσον το σχολείο είναι κλειστό!
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, εξηγώντας ότι εφόσον το σχολείο είναι κλειστό οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν προσωπικά τεχνολογικά μέσα για εργασία από το σπίτι.
«Η πολιτεία οφείλει να παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και υποστήριξη στους/στις εργαζόμενους/-ες.» σημειώνει το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών και υπογραμμίζει :
Οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να εργάζονται από το σπίτι τους, καθώς αυτό δεν αποτελεί χώρο εργασίας.
Δεν υποχρεούνται μέσα στο Σαββατοκύριακο, εκτός ωραρίου και από το σπίτι τους, να δοκιμάσουν οποιαδήποτε πλατφόρμα ή να προβούν σε κάποια άλλη ενέργεια.
Η ασφάλεια των εκπαιδευτικών, των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους είναι προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε συνθήκες που καθιστούν επικίνδυνη τη μετάβαση στις σχολικές μονάδες.
Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, όπως αποδείχθηκε και την περίοδο της πανδημίας.
Η τακτική του Υπουργείου να ενημερώνει με ένα email την προηγούμενη ημέρα το βράδυ εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες ότι την επόμενη ημέρα θα γίνει τηλεκπαίδευση αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.
Η προετοιμασία του εκπαιδευτικού υλικού και του σχεδίου μαθήματος προσαρμοσμένα στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, είναι αδύνατη να πραγματοποιηθεί μέσα σε μια νύχτα.
Είναι προκλητικό να καλούνται οι συνάδελφοι/-ισσες να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία, πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι/ες αλλά και οι οικογένειες των μαθητών/τριών έχουν χτυπηθεί από τα καιρικά φαινόμενα (κατεστραμμένα σπίτια, διακοπές ρεύματος, σύνδεση στο Internet κλπ).
Αναρωτιόμαστε επίσης τι μπορεί να γίνει με τους/τις συναδέλφους/-ισσες που έχουν παιδιά σε σχολική ηλικία και καλούνται τα ίδια να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.
Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται ούτε καν για τηλεκπαίδευση απλά για τηλε-απασχόληση που ικανοποιεί τα επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης.
Σε περίοδο κακοκαιρίας είναι επίσης προφανές ότι οι συνάδελφοι/-ισσες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων δεν μπορούν να το κάνουν αφού η πρόσβαση προς τα σχολεία μπορεί να είναι δύσκολη ή επικίνδυνη.
Η ΟΛΜΕ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης. Τη περίοδο της πανδημίας και της εγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου των κλειστών σχολείων για περίπου 2 χρόνια, σταθήκαμε δίπλα στους/στις μαθητές/τριες μας και στις οικογένειές τους και αξιοποιήσαμε κάθε πρόσφορο μέσο για να διατηρηθεί η επαφή με τη σχολική ζωή. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τότε μέχρι και σήμερα, δε δημιούργησε καμία προϋπόθεση για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών στην τηλεκπαίδευση.
Αντίθετα χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση προκειμένου να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για τη διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της ακαταλληλότητας των σχολικών κτηρίων, των υποδομών συνολικά, των ελλείψεων σε προσωπικό (π.χ. Γαύδος) ακόμα και ως μέσο καταστολής των αγωνιζόμενων μαθητών/τριών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Manpower: 6 στους 10 εργοδότες επενδύουν στην ΑΙ – Οι υπόλοιποι “φρενάρουν” λόγω κόστους
- Allwyn: Νέες αγορές μετοχών του ΟΠΑΠ
- Σε ΦΕΚ το πρόγραμμα ”Απόλλων” για ρεύμα στα ευάλωτα νοικοκυριά
- Πριγκιπικά emails της Μέτε-Μάριτ με τον Επστάιν: Η απάντηση, «κακή κρίση»
- Alpha Bank: Νέες αγορές ιδίων μετοχών – Πάνω από 2,8 εκατ. ευρώ σε δύο συνεδριάσεις
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Μεγάλη νίκη για την Σανάι Τακαϊτσι προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις στην Ιαπωνία
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







