Επίθεση στην Τουρκία με αφορμή τόσο τη συμπλήρωση 44 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο όσο και για τη στάση της στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν αλλάζει καθώς συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να δολοφονεί και να συλλαμβάνει.
Ο κ.Καμμένος ήταν παρών στα αποκαλυπτήρια του μνημείου της Μάνας των Αγνοουμένων, που έγιναν χθες το βράδυ από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδη στη Λευκωσία.
«Είναι μεγάλη η συγκίνηση να παρευρίσκομαι σε αυτή την εκδήλωση, στο μνημείο για τις μάνες των αγνοουμένων ηρώων της Τουρκικής εισβολής του 1974.
Μνημείο που φτιάχτηκε με την συνεισφορά των δύο κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου και είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής για τις μητέρες των αγνοουμένων.
Μητέρες που έχουν συνδέσει τόσο έντονα και καταλυτικά την ψυχή και τη ζωή τους, με την αποφράδα εκείνη ημέρα που τα ηρωικά τέκνα τους χάθηκαν υπερασπιζόμενοι τα όσια και ιερά της Πατρίδας.
Μάνες ηρώων που κλήθηκαν να φυλάξουν Θερμοπύλες, ηρώων που η θυσία και η τεράστια προφορά τους λειτουργεί στη συλλογική μας συνείδηση ως φωνή διαρκούς μνήμης και εθνικού χρέους, έναντι των ιδίων, αλλά και έναντι της ένδοξης μακραίωνης ιστορίας μας.
Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα τις μητέρες που προσέφεραν στην πατρίδα, στο έθνος και στον Κυπριακό Ελληνισμό, ό,τι πιο πολύτιμο είχαν, «το ίδιο το παιδί τους», την ψυχή και το αίμα τους.
Τιμούμε τις μητέρες που προσέφεραν στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία του έθνους μας» είπε στην ομιλία του ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Θέλω, μαζί με εσάς, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, να στείλουμε ένα μήνυμα στους γονείς των στρατιωτικών που βρίσκονται σήμερα φυλακισμένοι στις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας στην Αδριανούπολη.
Στέλνουμε ένα μήνυμα στους Έλληνες στρατιωτικούς να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, όπως το κρατούν αλλά και στους γονείς τους να κάνουν υπομονή.
Η Τουρκία είναι ίδια, δεν αλλάζει, συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, συνεχίζει να δολοφονεί και να συλλαμβάνει, να κρατά ομήρους χωρίς καν να έχει αποδώσει κατηγορίες.
Θα πρέπει να καταλάβει ότι απέναντί της θα έχει το σύνολο του ελεύθερου κόσμου» δήλωσε ο κ. Καμμένος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Πράσινο τριήμερο» στην Ιταλία: «Βατερλώ» εντός (ΠΑΟ) και εκτός (ΠΑΣΟΚ) παρκέ
- DEMO ABEE: Διψήφια ανάπτυξη με πωλήσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ και ρεκόρ επενδύσεων το 2024
- Η Μαρία Σκάγκου από τη Vodafone νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΑ
- Ο αδελφός του Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς επενδύει σε αθλητικό κέντρο στην Αθήνα
- Νέα ιστορικά υψηλά για δεύτερη ημέρα στη Wall Street
- Κύμα απολύσεων από Amazon, με περικοπές 30.000 θέσεων εργασίας
- Στάση εργασίας στην ΕΡΤ 3 την ώρα της παρέλασης, γιατί θα την μεταδώσει «Αθηναίος» δημοσιογράφος
- Κάθετος διάδρομος: Νέα δημοπρασία για το μηνιαίο ειδικό προϊόν μεταφοράς φυσικού αερίου «Route 1»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







