Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος Podemos, εταίρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον κυβερνώντα συνασπισμό στην Ισπανία, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ την αποχώρησή του από την πολιτική μετά την ήττα της αριστεράς στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης.
“Αποτύχαμε”, είπε σε μια ομάδα υποστηρικτών του κόμματός του, λέγοντας ότι αισθάνεται σαν “αποδιοπομπαίος τράγος που κινητοποιεί τα πιο σκοτεινά, τα πιο αντιδημοκρατικά συναισθήματα”.
“Νομίζω ότι είναι προφανές ότι σήμερα (…) δεν βοηθάω να ενώσω τους ανθρώπους”, συνέχισε ο 42χρονος Ιγκλέσιας, ιδρυτής και ως σήμερα ηγέτης των Podemos.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, “παραιτούμε από όλα τα καθήκοντά μου, εγκαταλείπω την πολιτική με την έννοια της κομματικής πολιτικής, της θεσμικής πολιτικής”, ώστε να μην σταθώ “εμπόδιο στην ανανέωση της ηγεσίας που χρειάζεται η πολιτική μας δύναμη”.
Ο Ιγκλέσιας χαρακτήρισε επίσης “τραγωδία” τον θρίαμβο του Λαϊκού Κόμματος (PP, συντηρητική δεξιά), που οποίο περιέγραψε ως “την Τραμπική δεξιά”, από το όνομα του τέως προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και τα καλά ποσοστά που κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα Vox.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τερματισμό των μονομερών δασμών από τις ΗΠΑ αξιώνει η Κίνα
- Οι δασμοί Τραμπ απειλούν την οικονομική ισορροπία ΗΠΑ – Ευρώπης σύμφωνα με τη Λαγκάρντ
- Σούδα: Το στρατηγικό χαρτί των ΗΠΑ στη σκιά της έντασης με το Ιράν
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πιο γρήγορο και με μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας θα είναι το iOS 27
- Σε τροχιά κατάρρευσης το συνταξιοδοτικό σύστημα των ΗΠΑ
- Κάλας: Απίθανη η έγκριση του 20ού πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Ο 38χρονος κεντρώος Ρομπ Γιέτεν αναλαμβάνει τα ηνία της Ολλανδίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








