Ορισμένες τράπεζες αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια από τα μέσα του 2024 και μετά
Ο υψηλός πληθωρισμός θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία το επόμενο έτος προβλέπουν 200 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, μεγάλο ποσοστό των οποίων μάλιστα υποστηρίζει ότι ο βασικός κίνδυνος είναι ο πληθωρισμός αυτός να αποδειχθεί υψηλότερος από ό,τι προβλέπουν, εξαιτίας και των επιτοκίων.
Αρκετές κεντρικές τράπεζες αναμένεται να μειώσουν τα επιτόκια μέχρι τα μέσα του 2024, ωστόσο οι αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται μετά την προειδοποίηση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, ότι «ακόμα και η συζήτηση για μείωση επιτοκίων είναι εντελώς, εντελώς πρόωρη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παραίτηση Ιωάννη Εμιρζά και από μέλος του Δ.Σ. της Kosmocar
- Τέλος εποχής για Μαρία Σκάγκου και Αργυρώ Μέλλιου από Vodafone
- Μεταφέρθηκαν ασφαλώς με βάρκες οι επιβάτες του ferry boat, που έπεσε σε ξέρα στα Νέα Στύρα
- Πρώην διαχειριστής-«αστέρι» μπροστά σε πρόστιμο 46 εκατ. λιρών
- Πέθανε σε ηλικία 53 ετών ο Ζόρζε Κόστα
- Κράζει ο Τραμπ τη Jaguar, θαυμάζει την American Eagle
- Φωτιά στα Βίλια Αττικής: Καίγεται δασική έκταση – Σηκώθηκαν πέντε εναέρια μέσα
- Πλοίο έπεσε σε ξέρα στα Νέα Στύρα Ευβοίας – Πήρε κλίση, απομακρύνονται οι επιβάτες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις