Η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στα παλαιστινιακά εδάφη, η Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στη Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ.
«Σε αυτό που πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί», επεσήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».
«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη «press» και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να σταματήσει, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να σταματήσει», τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.
Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως η δημοσιογράφος μπορεί να σκοτώθηκε από πυρά παλαιστινίων μαχητών, κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών «μαζικών» πυρών.
Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε επίσης από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, στοιχείο που επιβεβαίωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.
Από την 22η Μαρτίου, στο Ισραήλ έχει διαπραχθεί σειρά επιθέσεων με τουλάχιστον 18 νεκρούς. Αντιδρώντας, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει σειρά επιδρομών στα παλαιστινιακά εδάφη, ιδίως στον τομέα της Τζενίν, προπυργίου διαφόρων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Aegean: Στα 47,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 109%
- Παπαθανάσης: Όταν λάβουμε 2,3 δισ. ευρώ, θα έχει εκταμιευθεί το 65% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
- Χρηματιστήριο: Πτώση 1,18% και λίγο πάνω από τις 2.030 μονάδες – Ράλι 5,42% από Lavipharm
- Μπέσεντ: Νίκη των επενδυτών αν καταργηθούν τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αποφάσεις για ΓΕΚ-Τέρνα, Κτήμα Κ. Λαζαρίδη, Μύλοι Κεπενού, Metlen και Dask Capital
- ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση ομολόγου στις 17 Σεπτεμβρίου με επιτόκιο 3,625% και έως 250 εκατ. ευρώ
- Wall Street: Νευρικότητα με το βλέμμα στη Fed
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η απόκτηση της Άκτωρ Παραχωρήσεις από την Aktor
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις