Έχασε μέσα σε μία συνεδρίαση το επίπεδο των 800 μονάδων το χρηματιστήριο Αθηνών, μόλις δύο συνεδριάσεις μετά την ανακατάληψή του, με το διεθνές κλίμα να παραμένει ο βασικός «εφιάλτης» της εγχώριας αγοράς στην προσπάθειά της να παραμείνει στα «ασφαλή» τεχνικά ύδατα των 800 μονάδων.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,39% στις 799,31 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 796,13 μονάδων (-1,78%) και 812,42 μον. (+0,23%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 50,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 30,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκε 1 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,66%, στις 2.064,82 μονάδες, ενώ στο -1,90% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.240,79 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,55% στις 825,37 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, Eurobank και Εθνική, δύο μετοχές που είχαν υπεραποδώσει τις προηγούμενες ημέρες έκλεισαν με απώλειες 4,68% και 4,13% αντίστοιχα, με την Πειραιώς να ακολουθεί με το δικό της -3,93%. Άνω του 2% ήταν η πτώση των ΕΕΕ, MotorOil, ΟΛΠ, ΔΕΗ, AlphaBank και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Βιοχαλκο και ΑΔΜΗΕ.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Grivalia, ΕΧΑΕ, Τιτάν, Λάμδα και ΟΤΕ, με την Jumbo να «αποφεύγει» στο τέλος το αρνητικό πρόσημο, κλείνοντας αμετάβλητη. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, FolliFollie και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ ΕΥΔΑΠ και Σαράντης ενισχύθηκαν κατά 1,20% και 1,43% αντίστοιχα. Με ένα ράλι ανόδου στις δημοπρασίες, ο Μυτιληναίος έκλεισε με κέρδη 2,14%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις