Αντικείμενο των κειμένων είναι η επιρροή της μουσικής στον ανθρώπινο νου και οργανισμό, αλλά και τα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική και το τραγούδι
Ενα διασκευασμένο άρθρο από το διαδίκτυο, που πραγματεύεται την αξία της μουσικής στη ζωή των ανθρώπων, και το ποίημα «Τραγούδι στο δρόμο», του Τάσου Λειβαδίτη (ποιητική συλλογή «Τα Χειρόγραφα του Φθινοπώρου», 1990) κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών των ΕΠΑΛ, κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.
Αντικείμενο των κειμένων είναι η επιρροή της μουσικής στον ανθρώπινο νου και οργανισμό, αλλά και τα συναισθήματα που προκαλεί η μουσική και το τραγούδι.
Αναλυτικότερα, οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν σε ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα του σχολείου τους (200‐250 λέξεις), τι προσφέρει, κατά τη γνώμη τους, η μουσική στον άνθρωπο και γιατί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας.
Επιπλέον, με αφορμή το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν σε ένα ενιαίο κείμενο 100-150 λέξεων, τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα που τους προκάλεσε το ποίημα, κάνοντας παράλληλα αναφορές στα σημεία του ποιήματος που τα δικαιολογούν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 2.100 μονάδες με +082% και οδηγούς Εθνική, ElvalHalcor, ΑΔΜΗΕ και Titan
- ελίν: Γιορτινός διαγωνισμός με μεγάλα δώρα και αυτοκίνητο
- CSG: Συνεργασία με το υπ. Άμυνας κράτους της ΝΑ Ασίας για την προμήθεια πυρομαχικών
- Διαψεύδει η Euroxx τα περί εξαγοράς της από Τράπεζα Πειραιώς
- Boυλή: Άρση ασυλίας για τον βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιο Καββαδά
- Η Αναστασία Καψάλη νέα Επικεφαλής Εταιρικών Σχέσεων της Imperial Brands Hellas
- Pharmapath: Με χρηματοδότηση Alpha Bank η εξαγορά της Innovis Pharma
- Eurobank: Η ανάπτυξη εξακολουθεί να στηρίζεται στην ιδιωτική κατανάλωση εμποδίζοντας πόρους για επενδύσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








