Εχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι
Στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. (ΠΟΕ-ΔΟΥ), δηλώνει ότι βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ και στηρίζει την κλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στις φορολογικές και κτηματικές υπηρεσίες την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026., με βασική διεκδίκηση τις αυξήσεις στους μισθούς, ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) πως: «Οι εφοριακοί υπάλληλοι έχουν κάθε λόγο να απεργούν επειδή και εκείνοι βιώνουν την ίδια δραματική κατάσταση που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τον μισθό να μη φτάνει για να βγει ο μήνας.
Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ίδρυση της ΑΑΔΕ το 2016, οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. έχουν δεχτεί μεγάλη επίθεση στα δικαιώματά τους: Επικρατούν συνθήκες μισθολογικής καθήλωσης καθώς και κατακερματισμού των αποδοχών, ενώ οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Στις φορολογικές υπηρεσίες υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας, άπιαστη στοχοθεσία και συνεχής επίκληση στο λεγόμενο “διευθυντικό δικαίωμα”, ενώ η δημιουργία κεντρικοποιημένων υπηρεσιών τύπου ΚΕΦΟΔΕ, ΚΕΦΟΚ, ΕΛΚΕ κλπ σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στους υπαλλήλους (π.χ. διάνυση τεράστιων αποστάσεων από και προς τον τόπο εργασίας), όσο και στους πολίτες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συμμαχούν AKTOR και ONEX για τη διεκδίκηση του Λιμένα Ελευσίνας
- Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος σε ηλικία 87 ετών
- Πετρελαϊκό άνοιγμα στη Βενεζουέλα από Chevron και Shell για πρώτη φορά μετά την κρίση Μαδούρο
- Σε τροχιά νίκης ο Ράντεφ για τις επερχόμενες εκλογές στη Βουλγαρία
- Νέος 48ωρος αποκλεισμός κυκλοφορίας στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης για το Flyover
- Αποσύρθηκαν τα κόμματα από το φόρουμ του Παύλου Μαρινάκη
- Χωρίς πτήσεις της Lufthansa μένει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη 12/3 και την Παρασκευή 13/3
- Εξι άνθρωποι νεκροί μετά από αυτοπυρπόληση επιβάτη σε λεωφορείο στην Ελβετία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








