Εχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι
Στο πλευρό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. (ΠΟΕ-ΔΟΥ), δηλώνει ότι βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ και στηρίζει την κλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στις φορολογικές και κτηματικές υπηρεσίες την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2026., με βασική διεκδίκηση τις αυξήσεις στους μισθούς, ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) πως: «Οι εφοριακοί υπάλληλοι έχουν κάθε λόγο να απεργούν επειδή και εκείνοι βιώνουν την ίδια δραματική κατάσταση που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τον μισθό να μη φτάνει για να βγει ο μήνας.
Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ίδρυση της ΑΑΔΕ το 2016, οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. έχουν δεχτεί μεγάλη επίθεση στα δικαιώματά τους: Επικρατούν συνθήκες μισθολογικής καθήλωσης καθώς και κατακερματισμού των αποδοχών, ενώ οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Στις φορολογικές υπηρεσίες υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας, άπιαστη στοχοθεσία και συνεχής επίκληση στο λεγόμενο “διευθυντικό δικαίωμα”, ενώ η δημιουργία κεντρικοποιημένων υπηρεσιών τύπου ΚΕΦΟΔΕ, ΚΕΦΟΚ, ΕΛΚΕ κλπ σε Αττική και Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στους υπαλλήλους (π.χ. διάνυση τεράστιων αποστάσεων από και προς τον τόπο εργασίας), όσο και στους πολίτες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Deutsche Telekom και T-Mobile US εξετάζουν ιστορική συγχώνευση
- Ιρανικό χτύπημα και σε δεύτερο ελληνόκτητο πλοίο στον Περσικό – Οι FT επιμένουν: Κρατείται το «Epaminondas»
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας των 13 βουλευτών της ΝΔ – Μικρές αποκλίσεις «διαφωνούντων»
- ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Μ. & Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- AUSTRIACARD HOLDINGS AG - AUSTRIACARD HOLDINGS AG: Πρόθεση διάθεσης ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Share Option Program της 30 Ιουνίου 2023
- Tα 8 μέτρα στήριξης για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης – Οι κοινωνικές ομάδες που ωφελούνται
- ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τρεις τροπολογίες για τις τράπεζες που «κερδοσκοπούν ασύδοτα με τις προμήθειες»
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 23 – 04 – 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








