Σταθερότητα στις περισσότερες σχολές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις
Λίγες μέρες απέμειναν για την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού –όπως έχει ήδη προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη – θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιουλίου.
Η ανακοίνωσή τους αναμένεται να βάλει τέλος στην πολύμηνη αναμονή χιλιάδων μαθητών και οικογενειών που αγωνιούν για το επόμενο βήμα στην εκπαιδευτική τους πορεία.
Συνολικά 88.637 υποψήφιοι συμμετείχαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, διεκδικώντας 68.788 θέσεις σε πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.
Σταθερότητα στις περισσότερες σχολές – Ανοδικές και καθοδικές τάσεις ανά επιστημονικό πεδίο
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, δεν προβλέπονται σημαντικές μεταβολές στις βάσεις για την πλειονότητα των σχολών. Πιο συγκεκριμένα:
Καθοδικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών), με εκτιμώμενη πτώση περίπου 200 μορίων.
Μικρότερη πτώση της τάξεως των 50 έως 150 μορίων αναμένεται στο 3ο Πεδίο (Σπουδών Υγείας).
Αντίθετα, ανοδική πορεία φαίνεται να καταγράφουν τα 2ο και 4ο Πεδία (Θετικών Σπουδών και Οικονομίας-Πληροφορικής), με αυξήσεις 150 έως 200 μορίων, ιδιαίτερα σε περιζήτητες σχολές του 2ου Πεδίου, όπου ενδέχεται να σημειωθεί ακόμη μεγαλύτερη άνοδος.
Η τελική διαμόρφωση των βάσεων θα εξαρτηθεί, όπως κάθε χρόνο, από τον αριθμό των υποψηφίων ανά πεδίο, τις επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις και τη σειρά προτίμησης στις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δένδιας: Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Άγνωστου Στρατιώτη
- Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε τη νέα βιοκλιματική όψη του Πενταγώνου
- Πιερρακάκης για τα αιτήματα της ΚΕΔΕ: Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα
- Κλοπή στο Λούβρο: Η εισαγγελέας λέει ότι οι δύο συλληφθέντες αναγνώρισαν «εν μέρει» την εμπλοκή τους
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα περιμένοντας Fed και EKT
- Quest: Η GLS δεν θα ασκήσει το πρώτο call option για το υπόλοιπο 80% της ACS
- Fed: Αναμένεται να εγκρίνει μια ακόμη μείωση των επιτοκίων
- Στο 5,037% η συμμετοχή της Sand Grove Capital Management στην ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








