Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη, με προεγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://80years-pse.liveon.tech
Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων συνεχούς δράσης του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων διοργανώνει ένα ανοιχτό, πολυθεματικό συνέδριο με τίτλο: «80 Χρόνια ΠΣΕ – Ορίζοντας το Μέλλον των Ελληνικών Εξαγωγών: Καινοτομία, Προκλήσεις και Ευκαιρίες», την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025, στο σύγχρονο συνεδριακό κέντρο Eurobank HUB στη Νέα Ιωνία (Ιωλκού 8).
Η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει όχι μόνο έναν επετειακό σταθμό αναγνώρισης της ιστορικής προσφοράς του ΠΣΕ στην ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και ένα ζωντανό βήμα διαλόγου και στρατηγικού προβληματισμού για το μέλλον της εξωστρέφειας στη χώρα μας. Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα βρεθούν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις: από τη γεωοικονομική αστάθεια και τον μεταβαλλόμενο ρόλο της τεχνολογίας, έως τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανάγκη για θεσμικές απλουστεύσεις και την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων σε νέες αγορές.
Σημαντική είναι η παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, με παρεμβάσεις υψηλού πολιτικού συμβολισμού. Τοποθετήσεις θα πραγματοποιήσουν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας. Στο συνέδριο θα μιλήσει επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει με αναφορά στην ιστορική πορεία του ΠΣΕ και θα συνεχιστεί με εισαγωγικές ομιλίες και βραβεύσεις που αναδεικνύουν προσωπικότητες και επιχειρήσεις-ορόσημα για την ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα. Στη συνέχεια, μέσα από στοχευμένα θεματικά πάνελ, ειδικοί από την αγορά, τον τραπεζικό τομέα και τη δημόσια διοίκηση θα αναλύσουν σύγχρονες προκλήσεις και ευκαιρίες, όπως η πρόσβαση σε στρατηγικές αγορές, η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, οι τελωνειακές διευκολύνσεις και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Το συνέδριο θα έχει έντονα διαδραστικό χαρακτήρα, με ανοιχτές συζητήσεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή δεξίωση δικτύωσης, δίνοντας την ευκαιρία για ουσιαστική επαφή μεταξύ επιχειρηματιών, στελεχών οργανισμών, εκπροσώπων φορέων και μελών του Συνδέσμου.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη, με προεγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα: https://80years-pse.liveon.tech.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των:
• Υπουργείο Εθνικής Οικονομία και Οικονομικών
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
• Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΕΔΕ: Στην Αλεξανδρούπολη από 6 έως 8 Νοεμβρίου το συνέδριο
- Ηγουμενίτσα: Κατάσχεση 136 κιλών κάνναβης και σύλληψη 50χρονου
- Bloomberg: Η Novartis κοντά στην εξαγορά της Avidity Biosciences
- Μπέσεντ: Επιτεύχθηκε πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα για σπάνιες γαίες και δασμούς
- Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης: Τρία παγκόσμια ρεκόρ στο Τορόντο
- Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική
- ΠΑΟ: Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το ντεμπούτο του Μπενίτεθ (17:30)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ακόμη κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








