Στη δημιουργία και λειτουργία έξι εμβολιαστικών κέντρων εντός των εγκαταστάσεών του προχώρησε η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προχώρησε, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Αν και το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε κανονικά τη λειτουργία του, με τη διά ζώσης διδασκαλία να εξελίσσεται χωρίς προβλήματα σε πέντε πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα που έχουν ορίσει οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, ωστόσο προχώρησε και η δημιουργία και λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων. Στόχος είναι η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων φοιτητών του Πανεπιστημίου και η διασφάλιση στον μέγιστο δυνατό βαθμό των συνθηκών της διά ζωής διδασκαλίας και λειτουργίας των τμημάτων.
Σύμφωνα με την αντιπρύτανη Φοιτητικών θεμάτων και Μέριμνας καθηγήτρια Άννα Σπύρτου, «η απόφαση του ιδρύματος εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού και τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου». Θα μπορούν να εμβολιαστούν οι φοιτήτριες-ές αλλά και πάσης φύσεως προσωπικό του ιδρύματος. Οι ώρες του εμβολιασμού είναι από 8:30 – 14:30 και θα μπορεί να πραγματοποιείται στις παρακάτω πέντε πόλεις στις οποίες εδράζεται το Πανεπιστήμιο.
Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργούν:
-στην Κοζάνη (Πανεπιστημιούπολη Κοίλα – Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας – Κτίριο Α’ – Ισόγειο),
-στη Φλώρινα, δύο εμβολιαστικά κέντρα: στη Γεωπονική Σχολή (Τέρμα Κοντοπούλου) και στη Σχολή Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών (3ο χλμ Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης),
-στην Καστοριά (Περιοχή Φούρκα),
-στην Πτολεμαΐδα (Περιοχή Κεπτσέ) και
-στα Γρεβενά (6ο χλμ Παλαιάς Ε.Ο. Γρεβενών Κοζάνης)
Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να αποστείλουν έως την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου τα στοιχεία τους: ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αρ. κινητού τηλεφώνου, Τμήμα που φοιτούν και το εμβολιαστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί (μόνο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες) στη διεύθυνση [email protected].
Μάλιστα, το Εργαστήριο Οπτικοακουστικών μέσων του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, δημιούργησε βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=UONlHGAF7NA, που έχει ανέβει σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με το σύνθημα «Γίνε μέρος της λύσης! Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ σφίγγει τον κλοιό στις φαρμακοβιομηχανίες
- ΗΠΑ: Διαψεύδουν τα περί μετεγκατάστασης 1 εκατ. Παλαιστινίων απ’ τη Γάζα στη Λιβύη
- Λειψυδρία: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες υψηλού κινδύνου
- Λύκεια: Αρχίζουν αύριο 19/05 οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια
- Μητσοτάκης: Νόημα η ανάπτυξη της οικονομίας μόνο όταν η βελτίωση φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας
- EKT: Προετοιμάζει την επόμενη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
- Στις κάλπες προσέρχονται οι Πολωνοί: Αναμένεται αμφίρροπη η εκλογική αναμέτρηση
- ΑΣΕΠ: Στην τελική ευθεία ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις