Για την Hyperion Robotics
Η φοιτητική ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανέβηκε στο βάθρο της Ευρώπης με το ρομπότ «Ορφέας».
Μεγάλη επιτυχία για την Hyperion Robotics, τη φοιτητική ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Eurobot 2025, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Μαΐου στη La Roche-sur-Yon της Γαλλίας.
Η ομάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό με το ρομποτικό σύστημα «Ορφέας», μια ευφυή και αυτόνομη κατασκευή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΠΔΜ, με στόχο να ανταποκριθεί στο φετινό θέμα του διαγωνισμού, «The Show Must Go On».
Το ρομπότ, πλαισιωμένο από τέσσερα βοηθητικά ρομπότ, εκτέλεσε με ακρίβεια και ταχύτητα αποστολές που απαιτούσαν την κατασκευή σκηνικού θεάματος, τη μετακίνηση αντικειμένων και τον συγχρονισμό κινήσεων. Η απόδοσή του ξεχώρισε ανάμεσα σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, εξασφαλίζοντας στην Hyperion Robotics μια τιμητική θέση στο βάθρο του διαγωνισμού.
Η Hyperion Robotics συνεχίζει να εκπροσωπεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με εξαιρετικό τρόπο σε διεθνές επίπεδο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της φοιτητικής έρευνας και της τεχνολογικής ανάπτυξης στην περιοχή. Άλλο ένα σημαντικό βήμα για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τους φοιτητές του, που αποδεικνύουν, ότι το μέλλον της ρομποτικής «κατασκευάζεται» και στη Δυτική Μακεδονία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ίδιες ανακοινώσεις Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού: Ο τρίτος τελικός Παρασκευή, ο τέταρτος Κυριακή
- Τέμπη: Υποβλήθηκε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για προκαταρκτική – Στο «κάδρο» και ο Μητσοτάκης
- Κανονικά οι τελικοί του πρωταθλήματος μπάσκετ – Η δήλωση των αδελφών Αγγελόπουλων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη οι περισσότεροι δείκτες
- Τράπεζα Πειραιώς: Το σχέδιο απορρόφησης της Πειραιώς Financial Holdings
- Ideal: Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης κεφαλαίου έως 40 εκατ. ευρώ
- Metlen: Την διανομή μερίσματος 1,5 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η ΓΣ
- Πιερρακάκης: Περιθώριο για πρόσθετες δαπάνες πάνω από 500 εκατ. ευρώ στην άμυνα το 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις