Η εταιρεία είχε ανακοινώσει από τον Ιανουάριο τη δοκιμή διαφημίσεων για δωρεάν χρήστες και συνδρομητές του ChatGPT Go
Νέο, ταχέως αναπτυσσόμενο έσοδο δημιουργεί η OpenAI, καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα διαφημίσεων στο ChatGPT ξεπέρασε τα 100 εκατ. δολάρια σε ετησιοποιημένα έσοδα μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες από την έναρξή του στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει από τον Ιανουάριο τη δοκιμή διαφημίσεων για δωρεάν χρήστες και συνδρομητές του ChatGPT Go, ανοίγοντας έναν νέο, δυνητικά ιδιαίτερα επικερδή άξονα δραστηριότητας.
Ήδη συνεργάζεται με περισσότερους από 600 διαφημιζόμενους, ενώ –σύμφωνα με την ίδια– δεν έχει παρατηρηθεί αρνητική επίδραση στους δείκτες εμπιστοσύνης που σχετίζονται με την ιδιωτικότητα.
Το μοντέλο λειτουργίας παραμένει αυστηρά ελεγχόμενο: οι διαφημίσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος των απαντήσεων του chatbot, είναι σαφώς επισημασμένες και –όπως τονίζεται– δεν επηρεάζουν το περιεχόμενο των απαντήσεων.
Παράλληλα, δεν προβάλλονται σε χρήστες κάτω των 18 ετών, ούτε δίπλα σε ευαίσθητα θέματα όπως πολιτική, υγεία ή ψυχική υγεία.
Στην παρούσα φάση, περίπου το 85% των δωρεάν χρηστών και των χρηστών Go στις ΗΠΑ είναι επιλέξιμο να δει διαφημίσεις, ωστόσο λιγότερο από το 20% εκτίθεται σε αυτές σε καθημερινή βάση.
Η σταδιακή αυτή προσέγγιση έχει προκαλέσει επιφυλάξεις από πλευράς διαφημιζόμενων, που επιθυμούν ταχύτερη κλιμάκωση, με την εταιρεία να απαντά ότι η προσεκτική ανάπτυξη είναι σκόπιμη, ώστε να βελτιστοποιηθεί η εμπειρία χρήστη.
Η επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος οδηγεί ήδη σε σκέψεις για διεθνή επέκταση, με πρώτες αγορές δοκιμών τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Η στροφή αυτή προς τη διαφήμιση έρχεται σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη εντείνεται, με εταιρείες όπως η Anthropic να ασκούν δημόσια κριτική στη στρατηγική μετατροπής του γλωσσικού μοντέλου σε κέρδος (monetization).
Ωστόσο, τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η OpenAI αρχίζει να διαμορφώνει ένα πιο διαφοροποιημένο και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, πέρα από τις συνδρομές και τις εταιρικές υπηρεσίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πιέσεις έφεραν οι αποδόσεις των ομολόγων και το πετρέλαιο
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Προφήτη Ηλία Μήλου
- Δήμας: 27 Αυγούστου η επέκταση προς Καλαμαριά του μετρό Θεσσαλονίκης
- Αρμοδιότητες για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αναλαμβάνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων
- ΥΠΕΝ για Antinero: «Τα 667 εκατ. ευρώ δεν αφορούν μία σύμβαση – Τα έργα κρίνονται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματα»
- Μήνυση από ΔΥΠΑ σε πολίτη που απείλησε εργαζόμενους στην Κηφισιά
- Φωτιά στα Αϊβαλιώτικα Βόλου
- Νεκρός ο αρχιμηχανικός του ελληνόκτητου bulk carrier στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








