Καταγγελία για ταφή ζώων χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα
Στην αντικατάσταση του προϊσταμένου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων προχώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας μετά την καταγγελία που έγινε για την ταφή των ζώων που νοσούσαν από πανώλη, και σύμφωνα με την οποία τα ζώα θάφτηκαν «στην ουσία ζωντανά, δίχως να τηρηθούν τα όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία με αποτέλεσμα στην περιοχή να αναδύεται στη συνέχεια έντονη δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία».
Εκτός της αντικατάστασης του προισταμένου της υπηρεσίας ο κ. Κουρέτας θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Τρικάλων για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ και σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας ξεκινά πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος.
Επίσης, ο περιφερειάρχης είχε σύσκεψη σήμερα το απόγευμα με την Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων και τους υπηρεσιακούς της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας πως «η διαχείριση της θανάτωσης και υγειονομικής ταφής των ζώων είναι ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Δύο νέα κρούσματα της πανώλης των μηρυκαστικών εντοπίστηκαν σήμερα στη Θεσσαλία. Πρόκειται για μια κτηνοτροφική μονάδα στο Συκούριο του Δήμου Τεμπών και ένα σφαγείο στην Οιχαλία Τρικάλων.
Για την υπόθεση της πανώλης υπήρξε παρέμβαση από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί πώς, πότε και ποιος έβαλε τα μολυσμένα ζώα στη χώρα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας σήμερα σε συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την εταιρία βιοτεχνολογίας “Prognosis Bioteck” που εδρεύει στη Λάρισα και την χρηματοδότηση για τη δημιουργία Rapid test. Αυτό θα αφορά στον ιό της πανώλης και σε άλλες ιογενείς ζωονόσους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις