Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει από το 2023
Δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία πριν από λίγες ώρες η είδηση ότι η Σκλαβενίτης εξαγοράζει την εταιρεία σούπερ μάρκετ του νησιού, την Παπαντωνίου.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές διαρκούν πολλούς μήνες και είχαν ξεκινήσει πριν το τέλος του 2023. Όμως ήταν πριν από μερικές ημέρες που τελικά ευοδώθηκε η συμφωνία και οι δύο λιανέμποροι έδωσαν τα χέρια.
Μέχρι τώρα, η Σκλαβενίτης είχε 18 καταστήματα στην Κύπρο κατά την απορρόφηση-εξαγορά του Μαρινόπουλου η οποία ολοκληρώθηκε το 2017. Τα καταστήματα που έχει στο δίκτυό του βρίσκονται σε Λευκωσία (8), Λεμεσό (5), Πάφο (2), Λάρνακα (2) και Παραλίμνι (1).
Συνολικά απασχολεί περί τα 1.500 άτομα προσωπικό, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 20.000 άτομα, ντόπιοι και τουρίστες, ψωνίζουν από τα μαγαζιά της. Συνιστά, δε, τον τρίτο πόλο σε αυτή την αγορά.
Το who is who στις Υπεραγορές Παπαντωνίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Υπεραγορές Παπαντωνίου είναι μία εκ των ηγέτιδων αλυσίδων σουπερµάρκετ στην περιοχή της Πάφου, στη Χλώρακα, µε πέντε υπεραγορές.
Έχει επίσης αξιοσηµείωτη παρουσία στην Επαρχία Λεµεσού, λειτουργώντας τρεις ακόµη υπεραγορές. Τον Δεκέμβριο του 2019, άνοιξε τις πόρτες της και η Υπεραγορά Παπαντωνίου στη Λευκωσία.
Η πρώτη Υπεραγορά Papantoniou άνοιξε από την οικογένεια Παπαντωνίου το 1987, µε χώρο πώλησης µόλις 150 τ.µ. Μετά από αρκετές προσθήκες και ανακαινίσεις, το αρχικό κατάστηµα διαθέτει πλέον 2,000 τ.µ. σύγχρονου εµπορικού χώρου.
Σήμερα, επικεφαλής της αλυσίδας είναι τα αδέλφια Πάμπος και Αντώνης Παπαντωνίου.
Με τα χρόνια, η εταιρεία επεκτάθηκε δηµιουργώντας µια αλυσίδα οκτώ υπεραγορών, µε συνολικό εµβαδό εκθεσιακού χώρου πώλησης 23.000 τ.µ. και µε πάνω από 80.000 προϊόντα.
Παράλληλα, είχε αναπτύξει, πολύ ισχυρές συνεργασίες µε διεθνείς οργανισµούς για το σχεδιασµό, την κατασκευή και τον εξοπλισµό των καταστηµάτων της, καθώς και µε διακεκριµένους παροχείς υπηρεσιών για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της, το οποίο θα διατηρήσει και η Σκλαβενίτης.
Μετά το πρώτο κατάστημα στη Χλώρακα Πάφου, η ανάπτυξη συνεχίστηκε με ακόμα 8 υπεραγορές: το 1997 την Υπεραγορά Πάφο, το 2006 την Υπεραγορά Κάτω Πάφου, το 2007 την Υπεραγορά Πόλις Χρυσοχούς, το 2009 την Υπεραγορά Πισσουρίου, το 2012 την Υπεραγορά Ύψωνα, το 2015 την Υπεραγορά Καθολικής (Κέντρο Λεμεσού), το 2016 την Υπεραγορά Γεροσκήπου και το 2019 την Υπεραγορά Έγκωμης.
Επιπλέον, από το 2018 λειτουργεί υπερσύγχρονο κέντρο διανομής για καλύτερο χειρισμό των αποκλειστικών εισαγωγών και της ιδιωτικής ετικέτας Παπαντωνίου, καθώς και ξηρής και ψυχόμενης αποθήκης. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία τα τελευταία χρόνια είχε αναπτύξει κατηγορία με αποκλειστικές συνεργασίες για premium αλκοολούχα ποτά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, αναπτύσσοντας και προγράμματα Loyalty κλπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις