Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο οποίος ενθαρρύνει τις εμπορικές σχέσεις της κυβέρνησης με το Ισραήλ, θεωρεί ότι η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας
Ως παράγοντα σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη Μέση Ανατολή παρουσίασε την Ελλάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, λίγες ώρες μετά την αμερικανική επίθεση στο Ιράν.
«Είμαστε μέρος ενός παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, ενός παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος και προφανώς οποιαδήποτε μεγάλη παγκόσμια αστάθεια μας επηρεάζει», συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη, με διαφοροποιημένο ενεργειακό μείγμα και επαρκή αυτάρκεια. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι, ως μέρος ενός παγκοσμιοποιημένου οικονομικού και ενεργειακού συστήματος, η χώρα επηρεάζεται αναπόφευκτα από διεθνείς κρίσεις.
Για την Ελλάδα σημείωσε πως «ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και – φέτος – του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διαθέτει και πολιτική ισχύ και διπλωματικό βάρος, ενισχυμένο από τη σταθερή κυβέρνησή της».
Δεν παρέλειψε να θυμηθεί τις παραδοσιακά ισχυρές σχέσεις της χώρας με τον αραβικό κόσμο και με το Ισραήλ, γεγονός που ενισχύει τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, όπως είπε.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι συνεχιστής της πολιτικής της Κυβέρνησης για διεύρυνση των σχέσεων με το Ισραήλ και ενθαρρύνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και μάλιστα τις κρατικές να συνάπτουν εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις με εταιρείες από το Ισραήλ.
Μία τέτοια επένδυση είναι και αυτή που η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε προσφάτως μέσω της ΔΕΠΑ Εμπορίας, παρουσία Σταύρου Παπασταύρου. Αφορά συνεργασία στον ενεργειακό τομέα με το Ισραήλ και συγκεκριμένα με την ισραηλινή Clavenia Ltd για τη συμμετοχή τους στη ΛΑΡΙΣΑ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ Α.Ε και την ανάπτυξη νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λάρισα. Στην επένδυση συμμετέχουν και επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση, και παίζουν σημαντικό ρόλο στις νέες ενεργειακές, τραπεζικές και κατασκευαστικές δουλειές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ
- Ο Αραγτσί μεταβαίνει στη Μόσχα για συνάντηση με Πούτιν
- Αντιδρούν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στην απόφαση του Τραμπ να επιτεθεί στο Ιράν
- Αραγτσί: Ο Τράμπ παραπλάνησε όλους και τους ψηφοφόρους του
- Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ το απόγευμα
- Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: Προς έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα
- Πρόεδρος Ισραήλ: «Ιστορική» η επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Λαμίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις