Το Future Minerals Forum διοργανώνεται από τη Σαουδική Αραβία με στόχο να διαμορφώσει το μέλλον του τομέα των ορυκτών και των κρίσιμων μετάλλων σε παγκόσμιο επίπεδο
Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας μεταβαίνει, σήμερα Κυριακή 11/01 , ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή Υπουργική Συνάντηση για τα Ορυκτά, που συγκαλεί η Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο του Future Minerals Forum 2026.
Ο κ. Παπασταύρου θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Abdulaziz bin Salman bin Abdulaziz Al Saud και τον Υπουργό Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της χώρας, Bandar bin Ibrahim Al-Khorayef, με στελέχη μεγάλων σαουδαραβικών ομίλων που δραστηριοποιούνται διεθνώς, μεταξύ των οποίων η Dar Global, η Quara Holding και η Alireza, καθώς και με εκπροσώπους του Trump Organization που δραστηριοποιείται στη Σαουδική Αραβία.
Το Future Minerals Forum (FMF) διοργανώνεται από τη Σαουδική Αραβία με στόχο να διαμορφώσει το μέλλον του τομέα των ορυκτών και των κρίσιμων μετάλλων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρόκειται για μία κυβερνητικά υποστηριζόμενη πλατφόρμα αφιερωμένη στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων, βιομηχανιών, επενδυτών, ακαδημαϊκών και άλλων ενδιαφερομένων, για την προώθηση υπεύθυνων και ανθεκτικών αλυσίδων εφοδιασμού ορυκτών πόρων.
Η επίσκεψη του κ. Παπασταύρου στην Σαουδική Αραβία εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα των ορυκτών και των κρίσιμων πρώτων υλών, αλλά και των αναγκαίων ενεργειακών διασυνδέσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επίδομα μητρότητας: Εντός Ιανουαρίου η πρώτη δόση
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά αλλαγή της νομοθεσίας για τις προσφορές
- Τραμπ προς Κούβα: Κάντε συμφωνία πριν είναι πολύ αργά
- Basket League: Δύσκολα μεν, “καθάρισε” το Περιστέρι δε ο ΠΑΟ (94-86)
- Επιστροφές ενοικίου: Την Πέμπτη 15/01 η καταβολή των χρημάτων στους τελευταίους δικαιούχους
- Χειμερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν αύριο 12/1 με αισιοδοξία από τους εμπόρους
- Super League: Στην τετράδα ο Λεβαδειακός, επικράτησε 3-1 του Βόλου
- Υπόθεση Επστάιν: Ζητά συγγνώμη ο Μάντελσον, αλλά αποποιείται των ευθυνών του
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








