Σημείωσε πως δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους αλλά αν κλείσει η διαπραγμάτευση θα αφορά τους πολίτες 25-50 ετών
Στο νέο βελτιωμένο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» αναφέρθηκε ο Νίκος Παπαθανάσης. «Ετήσιο εισόδημα τα 20.000 ευρώ για το ”Σπίτι μου 2”», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στο ACTION24, ενώ ξεκινούσε από τα 16.000.
Σημείωσε πάντως πως δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους αλλά αν κλείσει η διαπραγμάτευση θα αφορά τους πολίτες 25-50 ετών.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αναμένει έγκριση από τις Βρυξέλλες για την ένταξη του δεύτερου σταδίου του προγράμματος «Σπίτι μου» στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Το νέο στάδιο του προγράμματος, με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 1,7 δισ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους), θα περιλαμβάνει αλλαγές στα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και στις προϋποθέσεις για την αξία και την ηλικία των ακινήτων, ενώ άλλα 300.000.000 ευρώ θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισµό, ώστε να εξασφαλιστεί ο δανεισµός 20.000 οικογενειών.
Το νέο σχέδιο που θα τρέξει από τον Ιανουάριο του 2025 θα προβλέπει σε σχέση µε το αρχικό διευρυµένα ηλικιακά όρια για δικαιούχους 30-50 ετών, καθώς και διευρυμένα εισοδηµατικά κριτήρια µέχρι 40.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, αναµένεται να αρθεί και το σκέλος της παλαιότητας κτιρίων που ήταν µέχρι 15 χρόνια και να διευρυνθεί στα 30 χρόνια λόγω της αδυναµίας της αγοράς να καλύψει τις ανάγκες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δομική Κρήτης: Υπέγραψε σύμβαση 9,19 εκατ. ευρώ για επέκταση του λιμένα στην Ίο
- Jumbo: Βάζει τον πήχη των κερδών στα 310 – 320 εκατ. ευρώ για το 2026, αυξημένα κατά 5%
- Νέα οδός: Κυκλοφοριακές νυχτερινές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ προς Λαμία για εργασίες διαγράμμισης
- HORECA 2026: Έρχεται με πάνω από 500 κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες της αγοράς
- Χρηματιστήριο: Με +1% σε νέο υψηλό 16ετίας και άλμα άνω του 3% από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Motor Oil
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. - Εκλογή και ορισμός του Γεωργίου Καλλιμασιά ως Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) – Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα (Ορθή Επανάληψη)
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Ένα ανθεκτικό, πειθαρχημένο και μακροπρόθεσμα κερδοφόρο «όχημα αποταμίευσης» με ισχυρή θέση στον καταναλωτή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








