Με τον Ειδικό Απεσταλμένο, Συντονιστή Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων και επικεφαλής του Γραφείου Ενεργειακών Πηγών του State Department, ‘Αμος Χόχσταϊν, συναντήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΟΗΕ.
Ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για άμεση και οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.
Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η υποχρέωση εξυπηρέτησης του χρέους σύμφωνα και με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεν μπορεί όμως να λειτουργεί ως τροχοπέδη για την αναπτυξιακή προοπτική του ελληνικού λαού.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα ενέργειας που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και συμφώνησαν για την ανάγκη να προωθηθούν το συντομότερο δυνατόν οι δικτυώσεις που καθιστούν τη χώρα μας κρίσιμο ενεργειακό κόμβο της γεωπολιτικής της περιφέρειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕ: Εγκρίθηκε η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου
- Συνάντηση Πιερρακάκη με τον CEO της Euronext Στεφάν Μπουζνά
- Wall Street: Με θετικό πρόσημο κινούνται οι δείκτες
- Αποστολάκη για προστασία α΄ κατοικίας: Χιλιάδες ευάλωτοι πολίτες στο έλεος των funds
- Το ΤΕΚΑ προκηρύσσει πέντε θέσεις υψηλής εξειδίκευσης
- Μόσχα: Λαβρόφ και Ρούμπιο θα έχουν σύντομα τηλεφωνική συνομιλία
- Αποκαταστάθηκαν οι υπηρεσίες cloud της Amazon Web Services – Επανέρχονται σταδιακά οι ιστότοποι
- Groupama: Παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στα Παιδικά Χωριά SOS Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις