«Η κυβέρνηση λέει ότι χρειαζόμαστε λύση, δεν λέει ότι οπωσδήποτε πρέπει να δοθεί εκεί ή αλλού… Δεν θα το θεωρήσω απίθανο να μεταφερθεί η λύση στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής… Δεν το θεωρώ απίθανο, δεν θα είναι και η πρώτη φορά που έχει γίνει», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash, σημείωσε πως «για να υπάρξει λύση πρέπει να φύγει το προπέτασμα καπνού των πολιτικών σκοπιμοτήτων. Υπάρχουν πολλές τεχνικές λύσεις, δυνατότητες και εναλλακτικές – πολιτική βούληση χρειάζεται».
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ έδειξε ότι συμφωνεί με την πρόταση που προβλέπει ρήτρα ανάπτυξης σχετικά με την εξυπηρέτηση του χρέους ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα Γερμανίας-ΔΝΤ. «Τώρα, με την πρόταση αυτή βλέπουμε το χρέος να κατεβαίνει μία κλίμακα παρακάτω και στην πρώτη προτεραιότητα να μπαίνει η ανάπτυξη. Και η πρόταση αυτή έρχεται να αποτυπώσει μία λογική η οποία θέλει το χρέος ως μέγεθος να μην μπαίνει εμπόδιο στις προοπτικές ανάπτυξης. Δηλαδή, θα το αποπληρώνεις όταν έχεις ανάπτυξη, όταν μπορείς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Διαμήνυσε ότι η έξοδος στις αγορές και η ομαλή χρηματοδότηση είναι το μέσο για να επιτευχθεί ο σκοπός της δίκαιης ανάπτυξης. «Εάν δεν έχουμε ομαλή χρηματοδότηση, όπως δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια -δηλαδή το 2010, που βίαια κλείσανε οι κάνουλες της χρηματοδότησης, ή μετά που είχαμε τα capital controls κ.λπ., κ.λπ.- αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο. Άρα εμείς την ομαλή χρηματοδότηση τη θέλουμε για να μπορέσουμε να πετύχουμε τη δίκαιη ανάπτυξη. Δεν θα κάνουμε επιλογές οι οποίες υπονομεύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές, με την υπόσχεση ομαλής χρηματοδότησης. Αυτό έγινε το 2014, έγινε με την άγαρμπη, άτσαλη, ψεύτικη, κάλπικη προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να βγει στις αγορές», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Παππάς εκτίμησε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ενώ είπε πως «ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ζελένσκι: Στη Σουηδία σήμερα για την υπογραφή εξοπλιστικής συμφωνίας
- Fourlis: Στόχος για τρίτο Intersport Club στην Αττική, μετά το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη
- Κώστας Αργυρός: Γίνεται και επιχειρηματίας ακινήτων με κεφάλαιο 1,8 εκατ. ευρώ
- Χαρτοποιία Elite: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Μάννα εξ ουρανού ο επενδυτής που αναμένει η χαρτοποιία της Πάτρας
- ΕΛΑΣ: Πάνω από 1.770 παραβάσεις σε οδηγούς και επιβάτες τη 16η εβδομάδα ελέγχων
- Ιαπωνία: Η Κεντρική Τράπεζα (BOJ) αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια το 4ο τρίμηνο
- Ο χρυσός συνεχίζει την πτώση του από τα ιστορικά υψηλά
- Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την αβεβαιότητα για συνάντηση Τραμπ – Τζινπίνγκ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις