Η Μόσχα αιφνιδιάστηκε από το μέγεθος των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι παραδέχονται ότι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τη δυτική απάντηση.
«Όταν [πάγωσαν] τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας, κανείς που προέβλεπε ποιες κυρώσεις θα έβαζε η Δύση δεν μπορούσε να το φανταστεί. Είναι απλώς κλοπή», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ στους φοιτητές του MGIMO, του βασικού πανεπιστημίου διεθνών σχέσεων της Ρωσίας.
Το ρούβλι έπεσε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ αφότου οι δυτικές χώρες πάγωσαν 300 δισ. δολάρια από τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα ύψους 643 δισ. δολαρίων, εμποδίζοντας την κεντρική τράπεζα να χρησιμοποιήσει τη δύναμή της για να το υποστηρίξει.
Η Ρωσία προσπάθησε να αντιμετωπίσει τις απώλειες της εισάγοντας αυστηρούς νομισματικούς ελέγχους ενώ έχει υποσχεθεί «ασύμμετρη» απάντηση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει περιορισμούς στις βασικές εισαγωγές σε «μη φιλικές» χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αγορές: Οι νέες απειλές Τραμπ για δασμούς αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών
- Legendary Entertainment: Εξετάζει την εξαγορά της Lionsgate Studios
- Credit Agricole: Ζητάει έγκριση από την ΕΚΤ για να ανεβάσει το ποσοστό της στην Banco BPM
- Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Όχι στην πόλωση με τις ΗΠΑ, «να τα βρούμε»
- Πούτιν: Παροτρύνει το Ιράν να δεχτεί μία συμφωνία «μηδενικού εμπλουτισμού» με τις ΗΠΑ
- Financial Times: Οι ΗΠΑ ζητάνε δεσμεύσεις από Ιαπωνία – Αυστραλία στο ενδεχόμενο πολέμου με την Κίνα
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Τραμπ: «Θα λάβουμε αντίμετρα στους δασμούς αν χρειαστεί»
- Ο Μάικλ Τζόρνταν και η σύζυγός του Υβέτ Πριέτο στα ελληνικά νησιά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις