Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «κάποια πρόοδο» στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά ασκεί ξεκάθαρη κριτική στην υπέρμετρη στρατιωτική βία του Τελ Αβίβ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν άσκησε ξεκάθαρη κριτική για τον αριθμό των νεκρών αμάχων στη Γάζα και είπε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να «ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στους Παλαιστίνιους αμάχους».
Παρότι ο Μπλίνκεν επαίνεσε το Ισραήλ για την ανακοίνωσή του για καθημερινές ανθρωπιστικές παύσεις και δύο ανθρωπιστικούς διαδρόμους, είπε ότι «υπάρχουν περισσότερα που μπορούν και πρέπει να γίνουν για να ελαχιστοποιηθεί η ζημιά στους Παλαιστίνιους αμάχους».
«Υπερβολικά πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί. Πάρα πολλοί έχουν υποφέρει αυτές τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία. «Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε το να τους συμβεί κακό και να μεγιστοποιήσουμε τη βοήθεια που τους παρέχεται».
«Για τον σκοπό αυτό, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με το Ισραήλ τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν για την προώθηση αυτών των στόχων», πρόσθεσε ο Μπλίνκεν, αν και αρνήθηκε να μιλήσει για τις λεπτομέρειες αυτών των βημάτων.
Ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης άλλαξε διακριτικά τα μηνύματά του τις ημέρες μετά την αναχώρησή του από τη Μέση Ανατολή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, για να εκφράσει πιο άμεσα την καταδίκη του για τον αριθμό των αμάχων στη Γάζα και τις προσδοκίες των ΗΠΑ για την ισραηλινή κυβέρνηση.
Ο Μπλίνκεν είπε ότι «έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος» μέσα στην εβδομάδα από τότε που συναντήθηκε στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους την περασμένη Παρασκευή στο Τελ Αβίβ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Κάτω από 5% η συμμετοχή της Regina Company
- Φον ντερ Λάιεν: Λόγω αύξησης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα μειώσουμε το πλαφόν στο ρωσικό
- Τραμπ: «Ο Χαμενεί είναι εύκολος στόχος, αλλά δεν θα τον βγάλουμε από τη μέση, προς ώρας…»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες καθώς η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κλιμακώνεται
- Ideal: Την Τετάρτη 18 Ιουνίου σε διαπραγμάτευση 8 εκατ. νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο
- Alpha Bank: Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο
- ΔΕΗ: Στο 4,98% μειώθηκε το ποσοστό της Covalis Capital LLP
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Απαντάει» με non paper για το πρόστιμο της Κομισιόν στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις