Πρόσωπα

Παραίτηση Αγγελικής Τούζιου από Ellinikon Park Tower, συνδεδεμένη με Lamda Development

Financialreport.gr

Η κυρία Αγγελική Τούζιου ήταν παράλληλα στην Ellinikon Park Tower και από το καλοκαίρι του 2025 διευθύνουσα σύμβουλος στην Orilina Properties ΑΕΕΠ.

Η κυρία Τούζιου έχει συνδεθεί με τη Lamda Development και το έργο του Ελληνικού

Την παραίτησή της από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ELLINIKON PARK TOWER Α.Ε. υπέβαλε η Αγγελική Τούζιου. Η ELLINIKON PARK TOWER Α.Ε. είναι κοινή εταιρεία (joint venture) που έχει συσταθεί  για την ανάπτυξη ενός ακόμη πύργου στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, εντός του επιχειρηματικού και εμπορικού πυρήνα του έργου του Ελληνικού (Commercial Hub). Ανήκει κατά 70% ανήκει στον επενδυτικό όμιλο Brook Lane (Bincer Holdings Ltd) και 30% στην Lamda Development (μέσω της Ellinikon Hospitality Investments).

Η κυρία Τούζιου έχει συνδεθεί με τη Lamda Development όπου την τελευταία 5ετία διατέλεσε Chief Development Officer, έχοντας υπό την ευθύνη της το σύνολο των οικιστικών, τουριστικών και αναπτύξεων μικτών χρήσεων στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Από το 2013, συνέβαλε ουσιαστικά στον σχεδιασμό, την αδειοδοτική ωρίμανση και την ανάπτυξη της στρατηγικής του επενδυτικού προγράμματος του έργου.

Από το καλοκαίρι του 2025 έχει αναλάβει διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Orilina Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. συμφερόντων του fund manager και επενδυτή Τρύφωνα Νάτση και της συζύγου του Δέσποινας Παντοπούλου, όταν αντικατέστησε στην Orilina Properties τον πρώην CEO, Μάριο Αποστολίνα.

Η Orilina έχει αγοράσει οικόπεδο από τον πωλητή οικοπέδων του Ελληνικού, δηλαδή τη Lamda Development και υλοποιεί το project “Marina Residences by Kengo Kuma”. Το οικόπεδο βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Στο οικόπεδο θα αναπτυχθεί ένα Private Club σχεδιασμένο από τον Kengo Kuma. Το Club θα έχει θέα στον παραλιακό δρόμο της μαρίνας και τη Riviera Galleria, ένα άλλο πολυτελές κατάστημα λιανικής που σχεδιάστηκε από τον Kengo Kuma, και θα παρέχει στα μέλη του καταστήματα εστίασης και χώρους αναψυχής, όπως πισίνες, γήπεδα τένις, γήπεδα padel και γυμναστήριο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu