Πρόσωπα

Παραίτηση προέδρου στη ΣΕΚΑΠ

Financialreport.gr

Ο παραιτηθείς Cleber Da Rodda.

Μετά την αποχώρηση του Cleber Da Rodda, πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος ανέλαβε ο Χαράλαμπος Θαμνίδης

Σημαντική διοικητική εξέλιξη σημειώθηκε στη ΣΕΚΑΠ Α.Ε. με την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Cleber Da Rodda. Ο κ. Da Rodda είχε αναλάβει την ηγεσία της μονάδας της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη τον Απρίλιο του 2024.

Μετά την αποχώρηση του Da Rodda, το Διοικητικό Συμβούλιο ανασυγκροτήθηκε άμεσα. Πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος ανέλαβε ο Χαράλαμπος Θαμνίδης, ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Βασίλειος Μαντάς. Η θητεία του νέου σχήματος εκτείνεται έως τις 30 Αυγούστου 2028, με δυνατότητα παράτασης μέχρι την επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση.

Η ΣΕΚΑΠ, ιστορική καπνοβιομηχανία με έδρα την Ξάνθη, ανήκει από το 2018 στον πολυεθνικό όμιλο JT International Holding B.V. (JTI). Η ένταξή της στον όμιλο JTI συνοδεύτηκε από εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, με συνολικές επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 40 εκατ. ευρώ από την ημερομηνία εξαγοράς, ενισχύοντας τον ρόλο του εργοστασίου της Ξάνθης ως παραγωγικού κόμβου για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη (χρήση 2024)

Οι τελευταίες εγκεκριμένες οικονομικές καταστάσεις (χρήση 01/01/2024–31/12/2024) αποτυπώνουν θετική πορεία και ενίσχυση της κερδοφορίας:

Κύκλος εργασιών: 62,35 εκατ. ευρώ (από 57,69 εκατ. το 2023)

Καθαρά κέρδη μετά φόρων: 1,80 εκατ. ευρώ (από 0,68 εκατ. το 2023)

EBITDA: 7,19 εκατ. ευρώ

Ίδια κεφάλαια: 22,98 εκατ. ευρώ (αύξηση από 21,18 εκατ. ευρώ)

Σύνολο ενεργητικού: 59,07 εκατ. ευρώ

Η διοίκηση επισημαίνει ότι η βελτίωση των αποτελεσμάτων συνδέεται με την αύξηση της παραγωγής, την εξαγωγική δραστηριότητα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες και τη λειτουργία της εταιρείας στο πλαίσιο συμφωνίας contract manufacturing με τον όμιλο JTI, που διασφαλίζει σταθερό περιθώριο κερδοφορίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu