Ο Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Εθνικής Tράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ηταν ο άνθρωπος που άναψε τη σπίθα που έκαψε τον ελβετικό όμιλο
Θα αντικατασταθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Tράπεζας της Σαουδικής Αραβίας Saeed Mohammed Al Ghamdi.
Άμεσα η μετοχή της ελβετικής τράπεζας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και τα CDS εκτινάχθηκαν μετά τα σχόλιά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες προς τα κάτω, καθώς οι επενδυτές απέφευγαν τον κίνδυνο μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών στις ΗΠΑ.
Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse σε μια ιστορική συμφωνία με κυβερνητική διαμεσολάβηση, με στόχο τον περιορισμό μιας κρίσης εμπιστοσύνης που είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η Eθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ανήκει κατά 37% στο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Βασιλείου, απέκτησε περίπου το 9,9% της Credit Suisse για 1,4 δισεκατομμύρια φράγκα πέρυσι, ως βασικός επενδυτής στην αύξηση κεφαλαίου της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φέσια στην ΕΤΑΔ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Επιβεβαιώνει αλλά επιμένει στη σιωπή
- Γενοκτονία διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα με τη βούλα του ΟΗΕ
- Η ΕΕ κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδονησία, μετά από 9 χρόνια διαπραγματεύσεων
- Μέτρα και δράσεις αποκατάστασης του πυρόπληκτου Φενεού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες
- Η Ελλάδα πιο κοντά με την Ινδία από την συνεργασία Aegean – IndiGo
- Έρευνα Ferryhopper: Τουριστική «βασίλισσα» του καλοκαιριού η Πάρος με +45% αύξηση εισιτηρίων
- H CrediaBank για την εξαγορά της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις