Ο Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Εθνικής Tράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου μετόχου της Credit Suisse, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ηταν ο άνθρωπος που άναψε τη σπίθα που έκαψε τον ελβετικό όμιλο
Θα αντικατασταθεί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Tράπεζας της Σαουδικής Αραβίας Saeed Mohammed Al Ghamdi.
Άμεσα η μετοχή της ελβετικής τράπεζας έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί και τα CDS εκτινάχθηκαν μετά τα σχόλιά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες προς τα κάτω, καθώς οι επενδυτές απέφευγαν τον κίνδυνο μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών στις ΗΠΑ.
Η UBS συμφώνησε να αγοράσει την Credit Suisse σε μια ιστορική συμφωνία με κυβερνητική διαμεσολάβηση, με στόχο τον περιορισμό μιας κρίσης εμπιστοσύνης που είχε αρχίσει να εξαπλώνεται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η Eθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ανήκει κατά 37% στο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Βασιλείου, απέκτησε περίπου το 9,9% της Credit Suisse για 1,4 δισεκατομμύρια φράγκα πέρυσι, ως βασικός επενδυτής στην αύξηση κεφαλαίου της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Cosmote: Αύξηση 4,9% στα έσοδα και 2,8% στο προσαρμοσμένο EBITDA το α’ τρίμηνο
- Ιστορικό άλμα της Samsung πάνω από το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων
- Όμιλος Φάις: Γιατί αναζητά τώρα ευκαιρίες στον τομέα της ευεξίας, σε ποιους κλάδους στρέφεται
- Σημαντική άνοδος στις δαπάνες ξένων τουριστών στην Κίνα
- Hellenic Hydrogen: Αναζητούνται συνεργασίες με funds για την επιτάχυνσή του μετά και από την οικονομική στήριξη της ΕΕ
- Δημήτρης Σκορδάς: Από την Entersoftone, νέος Business Development Manager στην Solvix Technologies
- Σταθερό το δολάριο εν μέσω της έξαρσης των εχθροπραξιών μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Συμφωνία της Interwood με την CrediaBank για αναχρηματοδότηση των χρεών της
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








