Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης – Έκανε διακοπές με σκάφος ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές

Πλήρωσε και τα... σπασμένα της έφιππης αστυνομίας - Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Οικονόμου - Σήμερα στις 19:00 η ορκομωσία

Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους υπέβαλε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που την έκανε αποδεκτή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση συνδέεται με δημοσίευμα για διακοπές του παραιτηθέντος υπουργού σε σκάφος στην Πάτμο εν μέσω πυρκαγιών.

Νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η παραίτηση Μηταράκη συνδέεται με δημοσίευμα για διακοπές του παραιτηθέντος υπουργού σε σκάφος εν μέσω πυρκαγιών.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε εξηγήσεις και τελικά την παραίτηση του υπουργού, με αφορμή την απουσία του από την Αθήνα τις τελευταίες ημέρες που δίνονταν οι μάχες στα πύρινα μέτωπα.

Πάντως, το περιστατικό της συμεριφορά του κ. Μηταράκη ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του, μετά και τις δηλώσεις περί αντικατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας με έφιππη, αλλά και της διαχείρισης του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου με μετανάστες.

Η ανακοίνωση της παραίτησης Μηταράκη

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 19:00, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Το δημοσίευμα της Καθημερινής:

«Ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος.

Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες, και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…».

close menu