Η κινητοποίηση θα διαρκέσει έως τις 18:00 της Παρασκευής
Στη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απεργιακή κινητοποίησή του προχωρά το συνδικάτο των μηχανοδηγών στη Γερμανία, κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένα προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις και μεταφορές. Τη Δευτέρα, το Εργατικό Δικαστήριο της Φραγκφούρτης απέρριψε την προσφυγή των εργοδοτών κατά της απεργίας.
Σύμφωνα με την Γερμανική Ένωση Μηχανοδηγών (GDL), η εμπορευματική κίνηση θα σταματήσει απόψε στις 18:00 (τοπική ώρα), ενώ από τις 02:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης θα παραλύσει σε μεγάλο βαθμό και η επιβατική κίνηση στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB) και στις άλλες εταιρείες. Η απεργία θα διαρκέσει έως τις 18:00 της Παρασκευής, τα δρομολόγια ωστόσο δεν αναμένεται να εξομαλυνθούν πλήρως πριν από το Σαββατοκύριακο.
Από την πλευρά της η DB ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Εργατικού Δικαστηρίου και παράλληλα σχεδιάζει να πυκνώσει τα εναπομείναντα δρομολόγιά της και να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα τρένα. Στην ανακοίνωση της τονίζει όμως και ότι δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί καμία διαδρομή και εκτιμά ότι οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν εκατομμύρια επιβάτες. Στις περσινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με την DB, ακυρώθηκε τουλάχιστον το 80% των δρομολογίων της εταιρείας και εκτιμάται ότι, εφόσον η απεργία δεν κριθεί παράνομη, η εικόνα θα είναι και τώρα αντίστοιχη.
Στο μεταξύ δεν διαφαίνεται για την ώρα προοπτική συμφωνίας των δύο πλευρών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τις συλλογικές συμβάσεις. Χθες οι εργοδότες κατέθεσαν νέα πρόταση, με την ελπίδα να ακυρωθούν οι κινητοποιήσεις, αλλά η προσφορά τους απερρίφθη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι διεκδικούν μείωση των ωρών εργασίας από 38 σε 35 εβδομαδιαίως με πλήρεις αποδοχές για τους εργαζόμενους σε βάρδιες, αυξήσεις 555 ευρώ μηνιαίως και εφάπαξ «επίδομα πληθωρισμού».
Οι εργοδότες από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι το αίτημα του ωραρίου δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και κάλεσαν τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν αύριο σε νέες συνομιλίες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις