Η καταβολή της πρώτης και δεύτερης δόσης του φόρου θεωρείται εμπρόθεσμη αν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2026
Παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου 2026, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας ν. 27/1975 για το φορολογικό έτος 2024, με Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Κώτσηρα και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή (Α1179/2025).
Η παράταση διασφαλίζει επαρκή χρόνο στους φορολογούμενους για την ορθή και έγκαιρη εκπλήρωση των δηλωτικών τους υποχρεώσεων, ενόψει της επικείμενης τροποποίησης των σχετικών συντελεστών φορολόγησης για το συγκεκριμένο έτος.
Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία / ναυτιλιακές εταιρείες > Δηλώσεις φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975.
Επισημαίνεται ότι η καταβολή της πρώτης και δεύτερης δόσης του φόρου θεωρείται εμπρόθεσμη αν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2026.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Εξυπηρέτηση Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, my1521:
- Τηλεφωνικά στο 1521, εργάσιμες ημέρες από 7.00 έως 20:00.
- Ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας my1521, επιλέγοντας: Θέματα Πλοίων και Ναυτιλιακών Εταιρειών > Φορολογία Εισοδήματος Πλοίων > Ναυτιλιακές Δηλώσεις και Φορολογία Πλοίων/ Δήλωση φόρου 2ης κατηγορίας Ν 27/1795, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- O Aχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (Ensofi), αναγορεύεται επίτιμος διδάκτωρ του Παν. Πειραιά
- Στην Κομισιόν ο Μεσοπρόθεσμος Προϋπολογισμός: Στο 3,2% πληθωρισμός και 2% ανάπτυξη για φέτος
- Eurostat: Το 27,5% του πληθυσμού της Ελλάδας σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού το 2025
- Η Lidl Ελλάς Μεγάλος Χορηγός στο 10ο No Finish Line Athens
- Επενδυτικό “άλμα” 4,3 δισ. ευρώ της Xiaomi σε έρευνα και ανάπτυξη για το 2025
- Φωτιά στην Πάρνηθα – Ρίψεις νερού από τα εναέρια στο Μαυροβούνι (video)
- Eurostat: Αναιμική αύξηση 0,8% του ΑΕΠ στην ευρωζώνη σε ετήσια βάση το α΄τρίμηνο 2026
- Στα 3 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γερμανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








