Για πιθανή συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πράγα στις αρχές Οκτωβρίου, μίλησε απόψε ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο NTV, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ισχυρίστηκε όμως ότι ο προγραμματισμός μίας συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη… εξαρτάται από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε ο Καλίν.
«Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα ο πρόεδρος μας κάνει δύο βήματα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο Council on Foreign Relations στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στο «Μητσοτάκης γιοκ» που είπε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος, σημείωσε μέ έμφαση ότι ο ίδιος είναι «πάντα ανοιχτός να λύσει τα προβλήματα με διάλογο».
«Ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μου μιλήσει. Το έχω ξανακούσει και καταλήξαμε να μιλάμε. Θα συνεχίσω να επιμένω ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αλλά δεν λύνει τις διαφορές με επιθετική συμπεριφορά και την επαναφορά αυτοκρατορικών φαντασιώσεων, αλλά και την εμπρηστική ρητορική» ανέφερε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το δολάριο διατηρεί τα κέρδη του εν αναμονή της απόφασης της FED
- Σταθερές οι ασιατικές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Federal Reserve
- Στα 107 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο
- Wall Street: Κλείσιμο με πτώση με φόντο τις τιμές του πετρελαίου
- Στο σκοτάδι ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για την ανίχνευση πυρκαγιών στο δίκτυο
- Προφυλακίστηκαν Γάκα και Θεοδωρόπουλος για το θάνατο του Μαζωνάκη μετά απο 18 ώρες απολογίας
- Star Bulk Carriers Corp. - Ανακοίνωση Τιμής Διαπραγμάτευσης
- Πιερρακάκης με Μερτς για ανταγωνιστικότητα και επιτάχυνση επενδύσεων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








