Τα υβριστικά και εθνικιστικά συνθήματα κατά της Τουρκίας έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, αλλά και ενόχληση της Άγκυρας
Ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για διερεύνηση συνθηκών και αιτιών, την απόδοση ευθυνών και την άσκηση του προσήκοντος πειθαρχικού ελέγχου για τα συνθήματα κατά της Τουρκίας, τα οποία ακούστηκαν από μέλη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα διέταξε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ).
Τα υβριστικά και εθνικιστικά συνθήματα κατά της Τουρκίας έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων από τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση και πολίτες στην Ελλάδα, ενώ την ενόχλησή της εξέφρασε και η τουρκική πλευρά, με πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ να κάνουν λόγο για “απαράδεκτη και αλαζονική” συμπεριφορά από τους Έλληνες αξιωματικούς και, σύμφωνα με τις διαρροές προς τον τουρκικό Τύπο, ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά.
Αναλυτικά τονιζόταν ότι “παρόμοιες προκλήσεις βλάπτουν την περιφερειακή σταθερότητα. Καμία προσπάθεια που στοχεύει στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα μείνει αναπάντητη”.
Για το περιστατικό είχε διαρρεύσει ήδη από χθες την οργή του το ελληνικό Υπουργείου Άμυνας, προαναγγέλλοντας ενέργειές του για πειθαρχικό έλεγχο των πρωταγωνιστών.
Κυβερνητικά στελέχη παρέπεμπαν στην έρευνα του υπουργείου Άμυνας και σχολίαζαν: “Η ισχύς δεν αποτυπώνεται με συνθήματα”.
Οι αντιδράσεις πυροδοτήθηκαν έπειτα από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media και καταγράφουν τη στιγμή που τμήμα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού φωνάζει: “Η Κύπρος είναι ελληνική, γ@@@ η Τουρκία”.
“Η Κύπρος ειναι ελληνική”, ο,τι δηλαδή φώναζαν οι πραξικοπηματίες του 1974 που χάρισαν τη μισή Κύπρο στην Τουρκία. “Γαμιέται η Τουρκία”, μπροστά σε μικρά παιδιά που χειροκροτάνε. Εθνικιστικές εξαλλοσύνες και ανύπαρκτη πειθαρχία.
Ό,τι ειναι λάθος σε αυτή τη χώρα.#25_Μαρτιου pic.twitter.com/4joJJDKKpI
— Thanasis Kampagiannis (@TKampagiannis) March 25, 2025
Τουρκική ενόχληση
Όπως αναμενόταν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε, προς το παρόν, ανεπίσημα, στα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Τουρκίας στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.
Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ έκαναν λόγο για “απαράδεκτη και αλαζονική” συμπεριφορά από τους Έλληνες αξιωματικούς και, σύμφωνα με τις διαρροές προς τον τουρκικό Τύπο, ζητήθηκαν εξηγήσεις από την ελληνική πλευρά.
Αναλυτικά τονιζόταν ότι “παρόμοιες προκλήσεις βλάπτουν την περιφερειακή σταθερότητα. Καμία προσπάθεια που στοχεύει στα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας δεν θα μείνει αναπάντητη”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού εναντίον «συμμορίας» …
- Βορίζια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος των δύο τραυματιών
- Χρηστίδης προς Πιερρακάκη: Που πήγαν τα 250 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ;
- ΕΛΑΣ: Δεκατέσσερις νεκροί σε 486 τροχαία τον Οκτώβριο, στην Αττική
- Κουτσούμπας: “Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται στήριξη”
- Η λίστα με τα 51 καταστήματα των ΕΛΤΑ που βάζουν λουκέτο τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου
- Ρόδος: Στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τα νέα έργα στο διεθνές αεροδρόμιο
- ΗΠΑ: Θέλουν αποκατάσταση των στρατιωτικών διαύλων επικοινωνίας με την Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








