Μετά τις βροχές της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Παρίσι
Οι βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Παρίσι, μόλυναν τα νερά του Σηκουάνα τις ώρες που ακολούθησαν, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να ακυρώσουν την προπόνηση τριάθλου που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή (28/7) το πρωί στον περίφημο ποταμό, αλλά παραμένουν «βέβαιοι» ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά την Τρίτη και την Τετάρτη.
Το τρίαθλο είναι το πρώτο Ολυμπιακό άθλημα που θα διεξαχθεί στον Σηκουάνα, πριν από την κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, την δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σήμερα τα ξημερώματα, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου, καθώς και οι τοπικές αρχές, έλαβαν την «κοινή απόφαση να ακυρώσουν το κολυμβητικό μέρος της εξοικείωσης» που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, επειδή «τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, οι διοργανωτές είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι ο κατακλυσμός της προηγούμενης ημέρας (σ.σ. περίπου 16 χιλιοστά νερού), ήταν πιθανό να υποβαθμίσει την ποιότητα του νερού.
Δεν διευκρινίσθηκε, ωστόσο, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίσθηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών».
Πριν από την κολύμβηση που έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη και την Τετάρτη, οι τριαθλητές έχουν την ευκαιρία να «εξοικειωθούν» με το ποτάμι, ακόμα κι αν κάποιοι αποφασίσουν να συνεχίσουν την προπόνηση στην πισίνα, ιδίως στη θρυλική πισίνα George Vallerey στα ανατολικά του Παρισιού, όπου κολύμπησαν οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων του 1924.
«Τα αγωνίσματα τρεξίματος και ποδηλασίας» για την πρωινή προπόνηση της Κυριακής «θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί», ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τι απάντησε το TikTok στις κατηγορίες της Κομισιόν και γιατί μιλάει για σύγκρουση κανονισμών
- Reliance: Ο ινδικός πετρελαϊκός κολοσσός συμμορφώνεται με τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία
- Πειραιώς: Πρόγραμμα διάθεσης έως 10,7 εκατ. δωρεάν μετοχών σε στελέχη και εργαζομένους
- Παλαιστινιακές οργανώσεις: Συμφωνία για προσωρινή επιτροπή τεχνοκρατών στην διακυβέρνηση της Γάζας
- Σύσκεψη Μητσοτάκη – ΕΥΔΑΠ στο Μαξίμου για την λειψυδρία στην Αττική
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μικρά κέρδη – Νέο ιστορικό υψηλό για FTSE 100
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι πρώτοι 11 συλληφθέντες – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
- Ιταλικά ΜΜΕ: Διαπραγματεύσεις για πώληση στον Antenna της La Repubblica και ραδιοφωνικών σταθμών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








