Πολιτική

Παρίσι: Συνάντηση σήμερα (28/03) των ηγετών Ελλάδας, Γαλλίας, Κύπρου και Λιβάνου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Συμμετέχει εξ αποστάσεως ο προσωρινός πρόεδρος της Συρίας

Για τις 12 σήμερα (28/03) το μεσημέρι ώρα Ελλάδος είναι προγραμματισμένη στο Παρίσι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους προέδρους της Γαλλίας, της Κύπρου και του Λιβάνου και με την εξ αποστάσεως συμμετοχή του προσωρινού ηγέτη της Συρίας, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που συνδέονται με την ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και την ενέργεια.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια συγκυρία στην οποία το τοπίο στην περιοχή αναδιαμορφώνεται και οι περιφερειακές εξελίξεις «τρέχουν». Από την κυβέρνηση τονίζουν πως αναδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις, αλλά και παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο πρώτος ξένος ηγέτες που επισκέφθηκε τον Λίβανο μετά την επίτευξη της συμφωνίας εκεχειρίας.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu