Συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Αν. Γκουρία.
Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Προκειμένου, όπως είπε και στη σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».
Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δένδιας: Συνάντηση με τον Ούγγρο υπουργό Άμυνας Szalay-Bobrovniczky τη Δευτέρα 05/05
- Αether Aeronautics: Παρουσιάζει τα target drones NMS-2 και PNS-1 στη DEFEA 2025
- Μολυβιάτης: Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του πρώην υπουργού Εξωτερικών
- Πούτιν: Σκέφτομαι πάντα το ποιος θα με διαδεχθεί
- Ανδρουλάκης: Παραμύθι για λίγους το αφήγημα της ΝΔ για ήρεμα νερά στο Αιγαίο
- Eurovision: Τη Δευτέρα 5 Μαΐου η πρώτη τεχνική πρόβα της Κλαυδίας
- Iphone: Η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή αλλάζει τα σχέδια κυκλοφορίας της Apple
- Τραμπ: Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα των ΗΠΑ ως πρόεδρος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις