Την πρόταση του για κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική ρεύματος επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επισημαίνοντας ότι εφόσον μόνο για τον Σεπτέμβριο οι επιδοτήσεις φτάνουν τα 1,9 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση θα βρεθεί τον χειμώνα χωρίς πόρους προς διάθεση.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Τομέα Ενέργειας:
Αυτό σημαίνει ότι όλες οι βαριές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην ενέργεια τον τελευταίο χρόνο ήταν αναποτελεσματικές. Και ακριβώς για να εξισορροπήσει αυτό το αποτυχημένο σύστημα που έχει φτιάξει, είναι αναγκασμένη να ξοδεύει δυσθεώρητα ποσά επιδοτήσεων κάθε μήνα. Οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού ενέργειας αφορούν σε 1.9 δισ. ευρώ μόνο για τον Σεπτέμβριο.
Έτσι όμως όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο ο κρατικός προϋπολογισμός δεν θα έχει αρκετά χρήματα για επιδοτήσεις. Και τότε, η κυβέρνηση θα βρεθεί χειμωνιάτικα, με τεράστια κόστη για τους καταναλωτές και με έλλειψη πόρων για επιδοτήσεις. Και ίσως τότε να ξανασκεφθεί αυτό που από την αρχή της λέγαμε: ότι ένα ξεκάθαρο, διαφανές και κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική, στοχευμένο στους πιο αδύναμους, χρηματοδοτούμενο από τον προϋπολογισμό και την αγορά, είναι η καλύτερη λύση σε αυτούς τους δύσκολους ενεργειακά καιρούς”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FrieslandCampina Hellas: Κέρδη από επιστροφή φόρων για υπόθεση της περιόδου 2004-2007 (αθάνατο ελληνικό δημόσιο)
- Η Ευρώπη σφίγγει τον κλοιό στα δεξαμενόπλοια του «σκιώδους στόλου»
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με «καρφιά» προς την κυβέρνηση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600
- Το ChatGPT ενσωματώνεται στο Viber για τους χρήστες στην Ελλάδα
- Fais Group: Στις 30 Ιουλίου η πληρωμή μερίσματος 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Attica Πολυκαταστήματα: Στο 70,08% το έμμεσο ποσοστό της Ideal Holdings μετά τη διάθεση μετοχών
- CrediaBank: Από τις 6 Ιουλίου στο ταμπλό οι 583.280 νέες μετοχές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








