Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε εμπρησμό
Νέα προθεσμία για τη Δευτέρα 18 Αυγούστου έλαβε στην Πάτρα από τον ανακριτή για να απολογηθεί ο 25χρονος που κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου.
Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε λόγο μετά τις 12 στο γραφείο του ανακριτή και έπειτα από λίγη ώρα εξήλθε του δικαστικού μεγάρου και οδηγήθηκε εκ νέου στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών.
Σε αντίθεση με τους δύο άλλους νεαρούς συλληφθέντες, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας έχει ομολογήσει, ο 25χρονος υποστηρίζει ότι βρέθηκε στο σημείο ως εθελοντής για την κατάσβεση μαζί με φίλο του και ότι η φωτιά στο σημείο δεν ήταν νέα αλλά αποτέλεσμα της ήδη υπάρχουσας πυρκαγιάς στα Συχαινά.
Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε εμπρησμό.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με σκοπό να διαπιστωθούν και τα αίτια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν σε Πρέβεζα και Χίο.
Οι φωτιές κατέστρεψαν εκτεταμένες εκτάσεις δασικής και αγροτικής γης, καθώς και πολλά σπίτια, κτίρια και οχήματα. Τα ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, από ενέργειες εμπρηστών έως τεχνικά αίτια, όπως σπινθήρες από καλώδια υψηλής τάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αχαϊα: Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές
- Μελόνι: Υπάρχουν μικρά περιθώρια για ειρήνη στην Ουκρανία
- Air Canada: Καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροπλάνα λόγω της απεργίας των αεροσυνοδών
- Τουρκία: Απορρίπτει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Πάτρα: Προθεσμία για τη Δευτέρα στον 25χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό
- Πούτιν σε Τραμπ: Σταματάω τον πόλεμο με αντάλλαγμα το Ντόνετσκ
- ΗΠΑ: Πρόσφεραν στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας, αλλά αποκλείουν ένταξη στη Συμμαχία
- Airbus: Το A320 εκθρονίζει το Boeing 737 και γράφει ιστορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις