Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα μειωθεί με αργούς ρυθμούς, τους επόμενους 14 μήνες παρά την ισχυρή αποφασιστικότητα της Fed να τον μετριάσει, σύμφωνα με τον Πάτρικ Τίμοθι Χάρκερ.
Ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, σε μια ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Greater Vineland στο Νιου Τζέρσι την Πέμπτη 20/10, επεσήμανε πως «πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτό θα πάρει χρόνο: Είναι γνωστό ότι ο πληθωρισμός εκτοξεύεται σαν πύραυλος και πέφτει σαν φτερό».
«Ο πληθωρισμός θα μειωθεί, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσουμε στον στόχο μας», έσπευσε να συμπληρώσει.
Παράλληλα, ο Χάρκερ προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει το 6% φέτος και θα πέσει στο 4%, στο τέλος του 2023, ενώ ο στόχος της Fed για το 2% δεν θα επιτευχθεί πριν το τέλος του 2024.
«Δεδομένης της ειλικρινά απογοητευτικής μας έλλειψης προόδου στον περιορισμό του πληθωρισμού, αναμένω ότι θα είμαστε πολύ πάνω από το 4% μέχρι το τέλος του έτους», εκτίμησε, προβλέποντας πως κάποια στιγμή μέσα το 2023, η Fed πρόκειται να σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια.
«Σε εκείνο το σημείο, νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε ένα υψηλό επιτόκιο για λίγο ώστε να αφήσουμε τη νομισματική πολιτική να κάνει τη δουλειά της. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να λειτουργήσει το υψηλότερο κόστος δανεισμού στην οικονομία», πρόσθεσε σύμφωνα με το MarketWatch.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ιράν απάντησε στην αμερικανική πρόταση
- Το drone της Λευκάδας, η δήλωση Δένδια για «ξένα χωρικά ύδατα» και η μαρτυρία των ψαράδων που ανοίγει νέα ερωτήματα
- ΣΥΡΙΖΑ για Δημητριάδη: Εντολοδόχος του Μητσοτάκη στο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Σύγκρουση και στα media (in.gr) για τη συνέντευξη Δημητριάδη στη Real News
- Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας
- Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά από ανεφοδιασμό κρουαζιερόπλοιου στον ΟΛΠ
- Η συνέντευξη Δημητριάδη στη Real News, το deal με τη Bright και η σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ
- Ρήτρα ίσης αμοιβής για τις γυναίκες προτείνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








