Απομαγνητοφωνήθηκαν από υπηρεσία της Βουλής και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας για φύλαξη
Τα πρακτικά του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 2015 στάλθηκαν σε γραπτή μορφή, προς φύλαξη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δίχως να συνοδεύονται από αντίστοιχο ηχητικό τεκμήριο, δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απαντώντας στα όσα δήλωσε η επίσης τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το αν παρέλαβε ποτέ ηχητικό των πρακτικών.
Ο κ. Παυλόπουλος με σημερινή του δήλωση διευκρινίζει για τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της 6 Ιουλίου 2015, απομαγνητοφωνήθηκαν από υπηρεσία της Βουλής και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας για φύλαξη.
Επεσήμανε δε ότι αυτά τα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό τεκμήριο όταν στάλθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.
“Τα Πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της 6.7.2015 δεν τηρήθηκαν από υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δοθέντος ότι δεν διέθετε ούτε, από όσο γνωρίζω, και σήμερα διαθέτει τέτοια υπηρεσία, γεγονός το οποίο επισημαίνει ευκρινώς και η κα Σακελλαροπούλου” αναφέρει στην δήλωση του ο κ. Παυλόπουλος για να συνεχίσει:
“Όπως είναι κοινώς πια γνωστό τα Πρακτικά αυτά τηρήθηκαν από την αρμόδια, εξειδικευμένη και καταλλήλως εξοπλισμένη προς τούτο, υπηρεσία της Βουλής των Ελλήνων.
Τα κατά τ’ ανωτέρω Πρακτικά απομαγνητοφωνήθηκαν από την υπηρεσία αυτή και απεστάλησαν, σε γραπτή μορφή, προς φύλαξη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δίχως να συνοδεύονται από αντίστοιχο ηχητικό τεκμήριο. Ως εκ περισσού προσθέτω πως επανειλημμένως έχω δηλώσει ότι τότε τηρήθηκαν Πρακτικά και διαβιβάσθηκαν γραπτώς στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όχι όμως συνοδευόμενα, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, από αντίστοιχο ηχητικό τεκμήριο.
Προσθέτω επίσης, προκειμένου να μην δημιουργούνται αβάσιμες εντυπώσεις, ότι και όπως επίσης η κα Σακελλαροπούλου επισημαίνει, λόγω της θεσμικής φύσης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών τα Πρακτικά του, όταν και όποτε συνεδριάζει, δεν μονογραφούνται από τους συμμετέχοντες σε αυτό”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατερίνα Ράιχε (Γερμανίδα ΥΠΟΙΚ): Επιζήμιοι για όλους οι δασμοί Τραμπ
- Παυλόπουλος για πρακτικά συμβουλίου πολιτικών αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
- Στέλνουμε δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Β. Μακεδονία για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δοϊράνη
- Αγορές: Οι νέες απειλές Τραμπ για δασμούς αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών
- Μακρόν: Να προετοιμαστούμε άμεσα για αντίποινα στους δασμούς Τραμπ
- Legendary Entertainment: Εξετάζει την εξαγορά της Lionsgate Studios
- Credit Agricole: Ζητάει έγκριση από την ΕΚΤ για να ανεβάσει το ποσοστό της στην Banco BPM
- Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Όχι στην πόλωση με τις ΗΠΑ, «να τα βρούμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις