Τουρισμός

Pearl Island Hotel&Spa: 15 εκατ. ευρώ για το πρώτο πεντάστερο στη Χίο-Ποια οικογένεια επενδύει

O CEO του ξενοδοχείου Μάρκελλος Καλλιμασιάς στην θεμελίωση του ξενοδοχείου τον Νοέμβριο του 2022

Γιατί η επένδυση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή Μηταράκη-Βαρθολομαίου

Στις 10 Ιουλίου και μετά από πολλές προετοιμασίες που κράτησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, οκτώ χρόνια, από τη στιγμή που ξεκίνησε να οργανώνεται η διαδικασία, ανοίγει τις πύλες του στη Χίο το Pearl Island Hotel and Spa.

Το εν λόγω κατάλυμα είναι το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού και βρίσκεται στην πόλη της Χίου.

«Με πολύ αγώνα, πίστη, επιμονή, υπομονή και το πιο σημαντικό όλων, το χιώτικο πείσμα καταφέραμε σήμερα να βρισκόμαστε εδώ στα εγκαίνια αυτού του έργου. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί της Χίου που σε συνδυασμό με την επέκταση του αεροδρομίου θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του ξενοδοχειακού κλάδου στο νησί μας, με την προσθήκη ενός ξεχωριστού σε ποιότητα υπηρεσιών ξενοδοχείου. Μέσα από ένα κόσμημα 5 αστέρων ήρθε η ώρα να μπούμε στον τουριστικό χάρτη και όλος ο κόσμος να γνωρίσει και να αγαπήσει το νησί μας« είχε δηλώσει σε μια πρώτη παρουσίαση -θεμελίωση του ξενοδοχείου ο CEO του Μάρκελος Καλλιμασιάς, τον Νοέμβριο του 2022.

Μάλιστα, τότε, στην ομιλία του ο κ. Καλιμασιάς είχε ευχαριστήσει ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, Χιώτη στην καταγωγή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παγκρήτιας Τράπεζας Αντώνη Βαρθολομαίο, τονίζοντας ότι χωρίς τη συμβολή τους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί το έργο.

Το προφίλ της επένδυσης

Το Pearl Island αποτελείται από 48 σουίτες και σύμφωνα με τον κ. Καλλιμασιά, πρόκειται για επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό και εξωτερικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, αυτός ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ologramma Architects και επιχειρεί να προσφέρει μια ολιστική εξερεύνηση ευεξίας, αναδεικνύοντας την μεγάλη Ναυτική παράδοση του νησιού, την Χιώτικη φύση και ιστορία, τα μαστιχόδεντρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, με τα περιβόητα ‘ξυστά’ και την ΄θυμιανούσικη’ πέτρα, διάχυτη παντού.

Επίσης, διαθέτει εντυπωσιακούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, Γαμήλιων Δεξιώσεων και Συνεδρίων, με στόχο να επιμηκύνει ακόμα περισσότερο την τουριστική περίοδο.

Ο παραδοσιακός ΄Μάγγανος’ στον κήπο δημιουργεί μία μοναδική αισθητική που αναδεικνύει την κληρονομιά της Χίου, κρατώντας ζωντανές τις ρίζες για το μέλλον.

Άποψη του ξενοδοχείου

Με επίκεντρο την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και το μοναδικό in-pool bar έχουν σχεδιαστεί οι 48 υπερπολυτελείς σουίτες.

Επίσης, κατά όσα αναφέρονται από τη διοίκηση, 16 swim-up suites θα πλαισιώνουν την πισίνα και δίνουν στους επισκέπτες άμεση πρόσβαση σε αυτήν μέσω της ιδιωτικής τους βεράντας.

Άποψη του ξενοδοχείου

Η σύγχρονη αρχιτεκτονική έχει επενδυθεί με γήινα χρώματα και φυσικά υλικά, ενώ τοπικά φυτά επιλέχθηκαν για να ντύσουν τους εξωτερικούς χώρους, εναρμονίζοντας πλήρως το ξενοδοχείο με το περιβάλλον.

Ποια είναι η οικογένεια Καλλιμασιά

Με καταγωγή από τη Χίο, όπου μάλιστα υπάρχει και κωμόπολη με το όνομα ”Καλλιμασιά”, η οικογένεια Καλλιμασιά έχει παράδοση στην εμπορική ναυτιλία, ως ιδιοκτήτρια εδώ και χρόνια της εταιρεία Lobo del Mar Yachting που εδρεύει στη Γλυφάδα, με αντικείμενο τη μίσθωση πολυτελών σκαφών τύπου γιοτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από φορείς του νησιού, υπήρχε χρόνια από πλευράς της οικογένειας ο σχεδιασμός για το πέρασμα στον τουρισμό, κάτι το οποίο οργανώνουν ήδη από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας και χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια από την αρχική σκέψη, μέχρι αυτό να γίνει τελικά πραγματικότητα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024, την ώρα που έχουν ξεκινήσει, ήδη, κρατήσεις από το εξωτερικό.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu