Μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά κατάφερε να κλείσει με οριακές απώλειες το χρηματιστήριο Αθηνών, απορροφώντας την προσφορά των profittakers, αλλά και εκείνων που έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν για τις αντοχές του στη συνέχιση της ανοδικής πορείας του Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,04% στις 604,87 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 672,83 μονάδων (-0,64%) και 679,07 μον. (+0,28%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 40,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 23,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,26 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,06%, στις 1.786,00 μονάδες, ενώ στο -0,88% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.104,01 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,58% στις 462,77 μονάδες.
Το ΧΑ κατάφερε να κλείσει την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα, κάτι που είχε να συμβεί από τον Ιούνιο του 2017, αφού σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,32%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 3,74%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε κέρδη 9,08%.
Στο ταμπλό τώρα, το -2,46% της AlphaBank ήταν το μεγάλο βαρίδι στην αγορά, αλλά άνω του 1% ήταν και οι απώλειες σε Μυτιληναίο, Aegean, Jumbo, Βιοχαλκο και Εθνική. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ.
Στον αντίποδα, ο Σαράντης έκλεισε με κέρδη 2,28%, με τις MotorOil, ΟΤΕ και Λάμδα να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, CocaCola, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ και Φουρλής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διατλαντική Συνεργασία: Δείτε LIVE τις εργασίες από το Ζάππειο
- Σοφία Πλατιά: Νέα Senior Lead, Global HR Business Partner για Ελλάδα-Κύπρο στην Kyndryl
- Hanshow Greece: O συνεργάτης της Microsoft ιδρύει εταιρεία τεχνολογίας στην Ελλάδα
- Αυξάνονται τα όρια υπέρ-δέσμευσης του προγράμματος “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση” 2021-2027
- THEON: Πρώτη παραγγελία για νέο ηλεκτροοπτικό σύστημα και εξαγορά 30% της Shock EOS
- Metlen: Αύξηση 22% του κύκλου εργασιών στα 5,1 δισ. ευρώ το εννεάμηνο 2025
- ΗΠΑ: Μειώνονται 10% οι πτήσεις στα μεγάλα αεροδρόμια λόγω shutdown
- Η «φωνή» του Αλέξη Τσίπρα, τώρα πωλείται
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







