Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,67% στις 18.423 μονάδες
Πέφτουν στο άνοιγμα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στα αποτελέσματα των χθεσινών ευρωεκλογών και στα «απόνερα» της μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX πέφτει 0,67% στις 18.423 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 διολισθαίνει 0,46% στις 8.204 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC βουτά 1,91% από τις 7.848 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει 0,88% στις 34.354 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,79% χαμηλότερα στις 11.314 μονάδες.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές εντός του μήνα, αφού υπέστη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.
Το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώθηκε μετά τις ευρωεκλογές είναι πιθανό να προσθέσει νέα πίεση στο ευρώ, γράφει το Bloomberg.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για αποζημιώσεις λόγω ευλογιάς
- ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν 7,3% στους 720.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο
- Από σήμερα στο gov.gr το νέο ειδικό σήμα για τον Δακτύλιο
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Γάζας
- Η «πτώση» της Amazon Web Services προκαλεί προβλήματα σε μεγάλους ιστότοπους και αεροπορικές εταιρείες
- ΑΒ Eshop: Προσφορές Οκτώβριο και Νοέμβριο για τα 10 χρόνια λειτουργίας
- Eurostat: Σχεδόν αμετάβλητη (+0,1%) η κατασκευαστική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Αύγουστο
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 1% του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Αύγουστο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις