Δράσεις ύψους 873 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, μετά από συζητήσεις με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να ληφθούν υπ’ όψιν για τη μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων που προέκυψαν από την πρόσφατη Συνολική Αξιολόγηση.
_x000D_
Στο ανωτέρω ποσό συμπεριλαμβάνονται 602 εκατ. ευρώ που απορρέουν από την πρόσφατη άσκηση διαχείρισης παθητικού.
_x000D_
Με βάση την έγκριση αυτή, το ύψος των κεφαλαίων που η Τράπεζα Πειραιώς πρέπει να αντλήσει από τον ιδιωτικό τομέα, μέσω αύξησης κεφαλαίου με μετρητά και έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης, ανέρχεται σε 1.340 εκατ. ευρώ.
_x000D_
Όπως σημειώνει η Πειραιώς στην ανακοίνωσή της, το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, με πιθανότητα για νωρίτερη ολοκλήρωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε “RED CODE” Αχαΐα και Ηλεία, λόγω της επιδείνωσης του καιρού
- TotalEnergies για το «όνειρο» του Τραμπ για τη Βενεζουέλα: «Πολύ ακριβό και πολύ ρυπογόνο»
- ΟΔΔΗΧ: Στο 3,34% η απόδοση από επανέκδοση 10ετών ομολόγων ύψους 300 εκατ. ευρώ
- Σκάνδαλο Επστάιν: Το Συμβούλιο της Ευρώπης ήρε την διπλωματική ασυλία του του Γιάγκλαντ
- Μελέτη Alpha Bank για αγορά κατοικίας: Διχασμός σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, ανεπαρκή τα μέτρα
- Ινδία: Δεν κάνει πίσω στην απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων, παρά τις πιέσεις της Philip Morris
- Υπάρχει ή δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στα τρένα κ. Κυρανάκη;
- Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν θα υποχωρήσει στις υπερβολικές απαιτήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








